Erzurum OSB'DE 160 dönüm arazi satışa çıkarıldı

Erzurum birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 160 dönüm arazi yatırımcılara tahsis edilmek üzere 30 ay vade ile satışa çıkartıldı.

OSB Y

Erzurum birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 160 dönüm arazi yatırımcılara tahsis edilmek üzere 30 ay vade ile satışa çıkartıldı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bakaç, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün de hazır bulunduğu bir programda 160 dönüm araziyi satışa çıkarttıklarını açıkladı. Bakaç, Türkiye Zirai Donatım Kurumu'ndan 1.2 milyon TL'ye satın alınan 160 dönüm ek araziyi yatırımcıların hizmetine açtıklarını söyledi. Amaçlarının Erzurum'da üretim ve istihdamı üst düzeylere çıkartabilmek olduğunu belirten Yusuf Bakaç, bu amaçla yerel ve ulusal firmaların teklifine açık olduklarını vurguladı. Yatırımcı firmalara 30 ay vade ile arazi satışı yapacaklarına değinen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bakaç, "İlimizde üretime ve istihdama katkıda bulunup işsizlik oranını aşağıya çekebilmek amacıyla 160 dönüm araziyi yatırımcı firmalara açtık. Parselasyonu yapılan bu ek alanda bütün altyapı hizmetleri ücretsiz yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek." dedi.

SATIŞ YERİNE TAHSİS YAPILSIN

Vali Sebahattin Öztürk ise Erzurum'un coğrafi ve iklim gibi şartlar nedeniyle sanayi şehri olamadığını söyledi. Vali Öztürk, Türkiye'nin ilk OSB'lerinden olan Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nin üretim ve istihdam konusunda istenilen seviyeye gelemediğini anlattı. OSB'da üretim ve istihdamı teşvik amacıyla arazi satışı yerine tahsisin daha akılcı ve ekonomik olacağına dikkat çeken Vali Öztürk, "Yatırımcı firmalara geçmişte arazi satışının bazı mahsurları görüldü. Bence arazi satışı yapmak yerine yatırımcılara şartlı olarak arazi tahsis edilirse amacına daha uygun olur." şeklinde konuştu. Vali Sebahattin Öztürk ayrıca yeni bir OSB kurma aşamasında olduklarını ancak birinci OSB'nin daha verimli hale getirilebilmesi için ikincisini askıya aldıklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile