Erzurum Teknik Üniversitesi Ev Sahipliginde 'I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu' Gerçeklestirildi

Erzurum Teknik Üniversitesi Ev Sahipliginde 'I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu' Gerçeklestirildi

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen “I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu”, büyük bir katilimla ve coskuyla basladi.

Sempozyumda, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Erzurum Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ümit Incekara, Yakutiye Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdurrahman Gazioglu ve Oltu Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhami Sahin Kara protokolde yer aldilar.

Sempozyumun Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Ümit Ince Kara açilis konusmasinda; “Bu sempozyumun amaci, liseler ile üniversiteler arasinda köprü olusturmak ve karsilikli etkilesimi tesvik etmek için platform saglamaktir. Ögrencilerin aktif katilimiyla gerçeklesen bu programda temel hedef, ögrencilerin üniversite hayatiyla tanismalarini ve üniversiteler hakkinda bilgi sahibi olmalarini saglamaktir. Bu yil elde edilen sonuçlardan sonra, gelecek yillarda bölgesel düzeyde daha kapsamli çalismalar yapilmasi ve ulusal çapta kurumsal bir platform olusturulmasi hedeflenmektedir” dedi.

Erzurum Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz motivasyon dolu konusmasinda ögrencilere; “Hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Bu ülkeyi hayalinizle gelistirip insa edeceksiniz.” diyerek gelecege dair umut dolu perspektif sundu.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali ise, sempozyuma desteklerini esirgemeyen il ve ilçe milli egitim müdürlerine ve organizasyonda emegi geçen herkese tesekkürlerini ileterek, en büyük tesekkürün ögrencilere oldugunu belirtti.

400’ün üzerinde kayitli ögrenci, ögretmen ve müdürün katilimiyla 2 gün sürecek olan sempozyuma büyük ilgi gösteriliyor. 100’ün üzerinde sözlü sunumun gerçeklesecegi etkinlik, ögrencilerin deneyim kazanmalari ve bilgi alisverisinde bulunmalarina önemli bir firsat sunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile