Erzurum Termal Turizmde De Söz Sahibi Olmak Istiyor

Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli: 'Iddia ediyoruz ki biz Türkiye’nin termal baskenti olacagiz. Su andaki mevcut sularimiz bu tesislerimizi kaldirabilecek düzeyde ama bunun yani sira termal otellerimizin su ihtiyacini karsilayabilmek, mevcut suyumuzun kalitesini artirip daha sicak su saglayabilmek için 3 milyon liralik bir sondaj ihalesi yaptik''Otellerimizi su an 5 yildizli otel konforuna getirdik. Içerisinde 32 oda, yaklasik 70 kisiye hitap edecek yatak kapasitemiz var'

Tarihi ve turistik alanlari, kayak merkezleri ve yöresel lezzetleriyle ragbet gören Erzurum, Pasinler Belediyesince yapimi tamamlanan 5 yildizli otel konforundaki termal tesisleriyle misafirlerini bekliyor.

Kis turizminde adindan söz ettiren Erzurum, Pasinler ilçe merkezinde belediye tarafindan yapimi tamamlanan ve ilçeye gelen misafirlerin kullanimina sunulan tesislerdeki termal havuz, hamam ve sauna, bes yildizli otel konforu saglayan aile odalariyla termal turizmde de söz sahibi olmak istiyor.

Pasinler Belediye Baskani Ahmet Dölekli, gazetecilere yaptigi açiklamada, ilerleyen zamanlarda ilçede yapacaklari bungalov evler ile misafirlerini daha rahat ortamda agirlayacaklarini söyledi.

Ilçedeki otellerin daha önce çok kötü durumda oldugunu ifade eden Dölekli, sunlari kaydetti:

"Otellerimizi su an 5 yildizli otel konforuna getirdik. Içerisinde 32 oda, yaklasik 70 kisiye hitap edecek yatak kapasitemiz var. Otelimizin 9 ayri aile kabini mevcut. Otel müsterilerimize 1 saat aksam, 1 saat sabah olmak üzere termal havuzlarimizi ücretsiz veriyoruz, bu da otel ücretinin içerisinde. Günlük ücretimiz 120 lira, bunun içerisine kahvalti ve kabinler dahil. Otelimizden faydalanmak isteyen herkese kapimiz açik. Zaten sularimizin sifasi hat safhada. Romatizmaya ve mide rahatsizliklarina faydali. Ayni zamanda içilebilir su. Sularimizin mide agrilarina çok iyi geldigi Saglik Bakanligimizca da tescil edilmistir."

Önceki dönemlerde tesislerindeki kaplicalarin dönüsümlü kullanildigini, yapilan yeni tesislerle kadin ve erkeklerin ayri ayri kaplicalardan yararlanabildigini belirten Dölekli, erkekler tarafindaki kaplicalardaki havuzun daha büyük oldugunu ayrica hamam ve saunalarinin bulundugunu kaydetti.

- "Türkiye'nin termal baskenti olacagiz"

Dölekli, tesislerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de açacaklarini aktararak, "Iddia ediyoruz ki biz Türkiye’nin termal baskenti olacagiz. Su andaki mevcut sularimiz bu tesislerimizi kaldirabilecek düzeyde ama bunun yani sira termal otellerimizin su ihtiyacini karsilayabilmek, mevcut suyumuzun kalitesini artirip daha sicak su saglayabilmek için 3 milyon liralik bir sondaj ihalesi yaptik. Bir hafta sonra yapimina baslanacak, 1,5 ay süre içerisinde de teslim edecekler. 800 metre derinlikte büyük bir su çikaracagiz. Mevcut sularimiz yaklasik 250 metreden çikiyordu ama 800 metreden daha sicak, daha kaliteli güzel bir su çikaracagiz." diye konustu.

Sadece kaplicaya girmenin günlük ücretinin kadinlara 10, erkeklere de sauna hizmetiyle 15 lira oldugunu dile getiren Dölekli, 30 kisinin bir arada yikanabilecegi bir kaplicanin da günlügü 200 liraya kiralanabildigine isaret etti.

Dölekli, önceliklerinin kentteki vatandaslari tesislerine davet etmek oldugunu belirterek, "Türkiye genelinin yani sira özellikle Karadeniz bölgesindeki vatandaslar burayi çok kullaniyor. Çünkü romatizmali hastaliklara iyi geldigi için Karadeniz bölgesinden yogun sekilde otelimize ve kaplicalarimiza faydalanmaya geliyor. Misafirlerimiz sürekli artarak da devam ediyor." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile