Erzurum'un Sirketlesme Payi Yüzde 13,5'E Yükseldi

Erzurum'un Sirketlesme Payi Yüzde 13,5'E Yükseldi

TOBB Nisan ayi Kurulan ve Kapanan Sirket verilerini paylasti. Aylik sayilari içeren verilere göre Erzurum’da Nisan ayinda 19 sirket kurulumu gerçeklesti. Kurulan sirket sayisi bir önceki yilin ayni ayina göre yüzde 38,7 oraninda geriledi.



Erzurum Nisan 2024

TOBB verilerine göre Erzurum’da ay içinde 19 sirket, 1 kooperatif ve 4 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu gerçeklesti. Dönemde 2 sirket tasfiye islemi gördü, 8 sirket, 1 kooperatif ve 1 gerçek kisi ticari isletmesi ise faaliyetine son verdi.

Erzurum Nisan 2023

Erzurum’da 2023 Nisan ayinda 31 sirket, 2 kooperatif, 6 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu gerçeklesmis, dönemde 1 sirket tasfiye islemi görmüstü. 2023 Nisan ayi kaydinda 6 sirket, 1 kooperatif ve 12 gerçek kisi ticari isletmesi ise kapanmisti.

Kudaka Bölgesi

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan KUDAKA Istatistik Bölgesinde ay içinde 21 sirket, 1 kooperatif ve 13 gerçek kisi ticari isletmesi faaliyete geçti. Nisan ayi düzeyinde 4 sirket tasfiye islemi gördü, 13 sirket, 1 kooperatif ve 6 gerçek kisi ticari isletmesi ekonomi dünyasindan çekildi.

Kuzeydogu Anadolu Bölgesi

Agri, Kars, Ardahan, Igdir, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Kuzeydogu Anadolu Istatistik Bölgesinde Nisan ayinda 34 sirket, 1 kooperatif ve 25 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu kaydedildi. Nisan ayi düzeyinde 5 sirket tasfiye islemi gördü, 17 sirket, 1 kooperatif ve 10 gerçek kisi ticari isletmesi kapandi.

Dogu Anadolu Bölgesi

14 ilin yer aldigi Dogu Anadolu Bölgesinde Nisan ayinda 140 sirket, 6 kooperatif ve 45 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu kaydedildi. Nisan ayi düzeyinde 21 sirket ve 2 kooperatif tasfiye islemi gördü, 31 sirket, 1 kooperatif ve 17gerçek kisi ticari isletmesi faaliyetini sonlandirdi.

Erzurum’un Kurulan Sirket Sayisi Payi

DOSIAD’in TOBB verileri kaydinda yaptigi hesaplamalara göre, Erzurum’un aylik düzeyde kurulan sirket sayisi KUDAKA Istatistik Bölgesi illeri toplaminda yüzde 90,4, Kuzeydogu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplaminda yüzde 55,88, Dogu Anadolu Bölgesi illeri toplaminda ise yüzde 13,57’lik dilim olusturdu.

Bölge Illeri Kurulan Sirket Sayisi Dagilimi

Erzurum Nisan ayi düzeyinde Bölgede kurulan sirket sayisi bakimindan 4’üncü sirada yer buldu. Bir aylik ölçütte Agri’da 2, Bingöl’de 6, Bitlis’te 9, Elazig’da 20, Erzincan’da 2, Erzurum’da 19, Hakkari’de 6, Kars’ta 3, Malatya’da 35, Mus’ta 3, Van’da 26, Igdir’da 6, Tunceli’de 1 sirket kuruldu. Ardahan’da kurulum kaydedilmedi.

Erzurum 35’inci Sirada

Türkiye’de Nisan ayinda en fazla sayida sirket kurulumunun kaydedildigi iller; Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Konya, İçel, Kocaeli, Adana, Mugla, Diyarbakir, Kayseri, Hatay, Tekirdag, K.Maras, S.Urfa, Manisa, Denizli, Sakarya, Eskisehir, Aydin, Balikesir, Samsun, Malatya, Mardin, Çanakkale, Batman, Afyonkarahisar, Van, Trabzon, Aksaray, Adiyaman, Nevsehir, Edirne, Ordu, Yalova, Elazig, Erzurum olarak açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile