Erzurum Valisi'nden Dilenci Uyarisi Açiklamasi 'Ihtiyaci Olan Bizlere Gelsin'

Erzurum Valisi'nden Dilenci Uyarisi Açiklamasi 'Ihtiyaci Olan Bizlere Gelsin'

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dilencilere ve vatandaslarin duygularini istismar etmek isteyen sahislara asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Ihtiyaci olanlar; Valiligimize, Kaymakamliklarimiza, Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluslarina basvursunlar, dilencilik yapmasinlar" dedi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Emniyet Müdürlügünde gerçeklestirilen asayis toplantisina baskanlik yapti. Erzurum’daki genel asayis olaylarinin degerlendirildigi toplantiya Erzurum Jandarma Il Komutani Tuggeneral Metin Düz, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar ve diger güvenlik yöneticileri katildi.



“Ramazan’da dilencilere geçit vermeyecegiz”

Ramazan ayinin yardimlasma, dayanisma ve paylasma ayi oldugunu vurgulayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Lütfen maddi açidan zorluk yasayan, ihtiyaç içinde olan insanlarimizi zekâtlarimizla, fitrelerimizle, sadakalarimizla destekleyelim, onlara yardimci olalim. Hazreti Peygamberimizin tabiriyle, ’Komsusu açken tok yatan bizden degildir’. Bu müstesna günlerde fakir fukarayi, garip gurebayi daha fazla gözetelim, Ramazan sevincini onlara da yasatalim. Biz Valilik ve Kaymakamliklar olarak Ramazan Ayinda ayni ve nakdi yardimlari arttiracagiz. Tüm topluma çagrida bulunuyorum: Lütfen civarinizda tanidiginiz, bildiginiz ihtiyaç sahibi kisileri bizlere bildiriniz, kimse Ramazan’da aç ve açikta kalmasin. Ramazan ayi münasebetiyle saygideger halkimizin merhamet duygularini istismar etmek isteyen dilencilere firsat vermeyecegimizi buradan duyurmak isterim. Ihtiyaci olanlar; Valiligimize, Kaymakamliklarimiza, Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluslarina basvursunlar, dilencilik yapmasinlar. Bu hususta önceden beri sergiledigimiz durusun degismeyecegini tekrar hatirlatmak isterim. Yine Ramazan ayinin baslamasiyla gida ihtiyacinin arttigini, çarsida, pazarda bir hareketlilik oldugunu gözlemliyoruz. Toplu gida üretim yerlerinde, marketlerde, firinlarda, kasaplarda gida denetimlerini artiracagiz" diye konustu.



"Dolandiricilara itibar etmeyin"

2023 ve 2024 yilinin ocak ve subat aylari asayis oranlarina göz atildiginda, mal varligina karsi islenen suçlarda “dolandiricilik” olaylarinin yüzde 137 arttigini tespit ettiklerini belirten Vali Mustafa Çiftçi, sözlerini söyle devam ettirdi:

“Özellikle sosyal medya veya telefon üzerinden gerçeklestirilen ’nitelikli dolandiricilik’ olaylarinda ilimizde ve ülke genelinde bir artis söz konusu. Halkimizi uyariyorum: Lütfen bu tür kisilere itibar etmeyiniz, kanmayiniz, kimseye para göndermeyiniz. Polis, savci, asker sizden telefonla para talep etmez, bankaya gitmenizi istemez. Öte yandan; kaçakçilik ve organize suçlar, uyusturucuyla mücadele, düzensiz göç hareketleri ve terörle mücadele konularinda, Emniyet Müdürlügümüz ve Jandarma Komutanligimiz tüm birimleriyle etkili bir mücadele yürütmektedir. Gayemiz; daha huzurlu, daha güvenli bir Erzurum’dur. Bu konuda hem Emniyetimiz hem Jandarmamiz bütün ihbar ve sikâyetleri degerlendirmekte, emniyet ve asayisin maksimum seviyede olmasi için gayretle çalismaktadir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile