Erzurumlu Ögrencilerin Zeka Oyunlarindaki  Büyük Basarisi

Erzurumlu Ögrencilerin Zeka Oyunlarindaki Büyük Basarisi

Türkiye Zekâ Vakfi tarafindan düzenlenen “Türkiye Okullar Arasi Zekâ Oyunlari Sampiyonasi Bölge Finalleri’nde ilkokul kategorisinde Erzurum büyük bir basari elde etti.

Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde ögrencilerin düsünme, karar verme ve problem çözme becerilerini gelistirmek; yardimlasma ve onlara takim çalismasi aliskanliklari kazandirmak amaciyla düzenlenen sampiyonada Erzurum ögrenciler özellikle ilkokul kategorisinde bütün sinif seviyelerinde ilk üç sirada yer alarak Erzurum’u gururlandirdilar.

Erzurum Il Millî Egitim Müdürü Salih Kaygusuz; yaptigi açiklamada 2019 yilindan itibaren Erzurum Basariyi Artirma Programi (ERBAP) çerçevesinde ögrencilerin 21. yüzyil becerilerini gelistirmek, üst düzey düsünme becerilerini kullanmalarini saglamak için binlerce faaliyet düzenlediklerini belirtti ve ögrencilerin Türkiye çapinda aldiklari derecelerin de bu çalismalarin ne derece basariya ulastiginin bir göstergesi oldugunu ifade etti.

Erzurum Il Millî Egitim Müdürü Salih Kaygusuz: “Türkiye Zeka Vakfinin düzenledigi, bilim ve sanat merkezleri ile özel okullar dâhil tüm okullarin katildigi “Türkiye Okullar Arasi Zeka Oyunlari Sampiyonasi’nda Palandöken Remzi Sakaoglu Bilim ve Sanat Merkezi, Ismetpasa Ilkokulu ve Özel Bilkent Laboratuvar Ilkokulu; 1. 2. 3. ve 4. siniflarda Türkiye finallerine katilma hakki kazandi. Türkiye Okullar Arasi Zekâ Oyunlari Sampiyonasina katilan okullarimizdan Remzi Sakaoglu Bilim ve Sanat Merkezi 2. 3. ve 4.siniflarda bölge 1.si, Ismetpasa Ilkokulu 2.siniflarda bölge 3.sü, 3. siniflarda bölge 4.sü, 4. siniflarda da bölge 2.si, Özel Bilkent Laboratuvar Ilkokulu 1. siniflarda bölge 4.sü olarak Türkiye finallerinde yarisacaklar. Bizler ögrencimizin aldigi basarilarla mutlu oluyoruz. Onlarin aldiklari basarilar diger ögrencilerimizi de cesaretlendiriyor ve amaçlarina ulasmalarini sagliyor.” dedi.

Ilkokul 1, 2, 3 ve 4. siniflarda üçer kisilik takim hâlinde 20 Mayis 2023 Cumartesi Ankara ODTÜ kampüsünde yapilacak olan Türkiye finallerinde ilimizi ve bölgemizi temsil edecek ögrencileri tebrik eden Erzurum Il Millî Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, onlari büyük emekle yetistiren ögretmenlerine ve ailelerine de tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile