ESDER: Esnaf borcunu yapılandırmak istedi, sağlık hizmeti yok deyince şaşırdı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER)Genel Başkanı Mahmut Çelikus, prim borçları nedeniyle esnafın sağlık hizmeti alamamasının ardından bir açıklama ya

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER)Genel Başkanı Mahmut Çelikus, prim borçları nedeniyle esnafın sağlık hizmeti alamamasının ardından bir açıklama yaptı. Esnafın pirim borçları için taksitlendirme yapılacağının beyan edilmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüklerine akın ettiklerini belirten Çelikus, "Taksitlendirmenin sağlık hizmetine bir fayda sağlamayacağının anlaşılmasıyla esnaf büyük bir hayal kırıklığına uğradı." dedi.

Çelikus, şöyle devam etti: "SGK kayıtlarına göre 2 milyonu aşkın kişinin pirim borcu var. Esnafımız borcuna sadıktır. Ancak özellikle faizin anaparayı katlaması büyük bir ödeme zorluğuna neden olmaktadır. yüzde 23'e varan yıllık faiz oranı oldukça büyük bir miktardır. Esnafın prim borcu yeniden yapılandırılmalı, taksitlendirerek ödeme kolaylığı sağlanmalı ve sağlık hizmetinden yararlanması için de gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır."

5510 sayılı yasaya göre iki aydan fazla prim borcu olanların sağlık hizmeti alamayacağına işaret eden ESDER Başkanı, "36 aylık taksitlendirme için ancak 34 aydan sonra sağlık hizmetinden yararlanabilecek olması esnafı düşündürüyor. Burada hem devletin, hem vatandaşın alacağı söz konusu. Yapılacak olan yeni bir yasal düzenleme bu sorunu çözecektir. Bu sayede hem esnaf devlete olan prim borcunu ödeyecek hem de devletten sağlık hizmeti alabilecektir. ESDER olarak bir an önce bu sorunun çözüleceğini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile