ESDER: Esnafımız provokatörlerin maşası olmayacak

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, İnegöl'deki provokasyonun esnaflar üzerinden yapılmasının düşündürücü olduğunu beli

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, İnegöl'deki provokasyonun esnaflar üzerinden yapılmasının düşündürücü olduğunu belirtti. Çelikus, esnaf ve sanatkarları itidale davet ederken "Esnafımız provokatörlerin maşası olmayacaktır." dedi.

ESDER Başkanı Çelikus, İnegöl'de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada "Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Milletçe kenetlenmeli, ayrılıkçı propagandalara izin vermemeliyiz. Bu tip kaos ortamlarından en büyük zararı ticaret erbabı görüyor. Buna rağmen esnaf ve sanatkarımız sabır, metanet ve dirayet ortaya koyup bu tip olaylara karışmamıştır." ifadelerini kullandı. İnegöl'de ekmeğinin peşinde olan esnafların kışkırtılarak bir çatışmaya çekilmesinin derneği üzdüğüne işaret etti.

Ticaretin doğasında barış ve güven esas olduğunu vurgulayan Mahmut Çelikus, esnafın mayasında ötekileştirilme, etnik ayrımcılık gibi kötü özellikler bulunmadığının altını çizdi. Barış ile kardeşliği esas alan esnafın birlik ve beraberliğin de sembolü olduğunu dile getirdi.

"KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ"

Provokatif olayları şer güçlerin oynadıkları oyunun bir parçası olarak gördüklerini aktaran ESDER Başkanı Çelikus, "Demokratikleşmede ülkemizin ciddi ilerleme gösterdiği dünyada da dikkatle takip edilen bir ülke konumuna yükseldiği ve anayasa değişikliği için yapılacak referandumun görüşüldüğü günlerde bu olayların çıkması oldukça üzücü ve düşündürücüdür." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Türk ve Kürtlerin omuz omuza verdikleri mücadelelerle kurulduğunu hatırlatan Genel Başkan Mahmut Çelikus, Anadolu'nun bir hoşgörü medeniyeti olduğunu da vurgulayarak şunları kaydetti:

"Biz bu topraklarda bin yıldır Türk- Kürt kardeşçe yaşadık. Sosyal-kültürel ve tarihsel bağlarımız var. Hepsinden önemlisi de din bağımız var. Onun için bu oyunlar tutmayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylar başka yerlere sıçramamalıdır. Milletimiz provakasyonlara gelmemeli, itidalli davranmalıdır. Aksi halde zararı yine biz göreceğiz. Yine kendi vatandaşlarımızın canı yanacak, esnaf ve sanatkarımız zarara uğrayacak, vergilerimizle alınan devlet malı harap olacak ve fatura hem cebimizi hem yüreğimizi yakacaktır. Bu nedenle Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak halkımızı sükunete davet ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile