ESDER: Referanduma EVET, iptallere HAYIR

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, referanduma 'EVET' diyeceklerini açıkladı. Çelikus, "Esnaf ve sanatkarlar olarak milletimiz

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, referanduma 'EVET' diyeceklerini açıkladı. Çelikus, "Esnaf ve sanatkarlar olarak milletimizin referandumun yapılacağı 12 Eylül tarihinde 1980 ihtilâlinden kalma darbe anayasasının kısmen değiştirilmesine 'EVET' diyeceğine inanıyoruz. Kararın ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine bir açıklama yapan Çelikus, "Anayasa Mahkemesi'nin referandumun iptali başvurusunu reddetmesi büyük bir gelişmedir. Ancak anayasanın 148. maddesinde AYM'nin anayasa değişikliklerini yalnızca şekil yönünden inceleyebileceği ibaresi yer alırken, AYM açıkça yasamanın yetki alanına girerek ideolojik davranması, demokrasi ve yargının tarafsızlığı adına büyük bir talihsizliktir." ifadelerini kullandı.

Referandumun reddedilmemesinin büyük bir adım olacağına inandıklarını ifade eden Çelikus, "Esnaf ve sanatkarlar olarak milletimizin referandumun yapılacağı 12 Eylül tarihinde 1980 ihtilâlinden kalma darbe anayasasının kısmen değiştirilmesine 'EVET' diyeceğine inanıyoruz. Kararın ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile