Esenler'de Miniklerden Anlamli Defile

Esenler'de Miniklerden Anlamli Defile

Esenlerli minikler geri dönüsümden kiyafetler ve esyalar tasarladilar. Tasarladiklari kiyafetlerin mankenligini yaparak defilede boy gösteren çocuklar ‘Çöp Deyip Geçme, Geri Dönüsümden Vazgeçme’ sloganiyla jüri ve izleyenlerden büyük begeni topladi.

Esenler Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’ne bagli Dede Torun Yasam Merkezi’nde, 4-6 yas grubundaki Esenlerli çocuklar, Çevre Koruma Haftasi’nda geleneksel hale gelen ‘Geri Dönüsüm Defilesi’ için aileleri ile birlikte günlerce kiyafet tasarladi. Çocuklar, atik poset, kâgit, plastik gibi malzemelerle hem birbirinden sik kiyafetler ortaya çikardilar. Çocuklar, milli ve yerli TOGG ve TCG Anadolu araçlarini da geri dönüsümden maket haline getirerek sergiledi.

Tasarimlari kadar hayal gücü de kuvvetli çocuklar, süper kahramanlardan astronota, gemiyi karadan yürüten askerden ayakli oyuncaklara kadar birçok özel tasarimla dikkatleri üzerlerine çektiler. Evlerinde tasarladiklari kiyafetleri Dede Torun Yasam Merkezi’nin bahçesinde hazirlanan özel podyumda jüri üyelerine tanitan çocuklarin heyecani yüzlerinden okunuyordu.

Jüri üyeleri, 83 çocugun basariyla tamamladigi projeler içerisinden en iyisini seçmekte oldukça zorlandi. Degerlendirmelerin sonucunda M. Emir Uyanik, “Gemiyi karadan yürüten asker” kostümüyle birinci olurken, Emine Hira Demir, “Istanbul Hanimefendisi” ile ikinci, Erva Kiraç da “Cadi” kostümüyle üçüncü oldu. Birinciye bisiklet, ikinciye ve üçüncüye scooter, ilk 10’a giren çocuklara paten ve tüm katilimcilara da yapboz hediye edildi.

"Gelecek, bugün yaptiklarimizla sekillenir"

Defilede konusan Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Abdülkadir Sengör, çevre konusunda ailelere büyük görevler düstügünü hatirlatarak, “Geri dönüsüme verecegimiz katkiyla çevremizi daha temiz tutacagiz, yavrularimizin gelecegini daha yasanilabilir hale getirecegiz. Unutmayalim ki gelecek, bugün yaptiklarimizla sekillenecektir. Bu defileyle çevre dostu olmaya dikkat çeken yavrularimizi, ögretmenlerini ve tüm velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile