Esenlerde Eski Kiyafetler Üretim Atölyesinde Dönüsüyor

Esenlerde Eski Kiyafetler Üretim Atölyesinde Dönüsüyor

Esenler Belediyesi’nin öncü projelerinden “Atiksiz Hayat” hareketi çerçevesinde hayata geçirilen “Ikincil Üretim Atölyesi”nde dersler basladi. Kullanilmayan kiyafetlerin islevsel ürünlere dönüstügü atölyede ev hanimlari maharetlerini sergileyerek geri dönüsüme katki sunmanin mutlulugunu yasiyor.

Esenler Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Atiksiz Hayat” hareketi, yeni projelerle geri dönüsüm konusunda farkindalik olusturmaya devam ediyor. “Atiksiz Hayat” hareketi çerçevesinde bu kez Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) bünyesinde “Ikincil Üretim Atölyesi” kuruldu. Ilginin bir hayli yüksek oldugu atölyede kullanilmayan kiyafetler ve daha pek çok ürün, kadinlarin maharetli ellerinde yepyeni eserlere dönüsüyor.

Tüketim Çilginligina ‘Dur’ Diyoruz

Dekoratif El Sanatlari egitmeni Nazmiye Turan, kursiyerlerin atölyede verimli islere imza attiklarini kaydederek “Burada dönüsüme katkida bulunuyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Su an hanimlar kendi evlerinde kullanmadiklari ya da kullanim sikintisi çektikleri ürünleri getiriyor ve burada dönüstürüyorlar. Bugünkü ödevimiz kot pantolon ve kot etekleri dönüstürmek. Bunlari önlük ve çantalara dönüstürüyoruz. Bizler daha önceki neslimizin yani annelerimizin yaptigi gibi evdeki kullanmadigimiz ya da eskiyen ürünleri atmadan birilerine vermek yerine onlari dönüstürüp yeniden kullanima hazirliyoruz. Yani burada bir anlamda atiksiz hayati olusturuyoruz. Günümüzün tüketim çilginligina bir nebze de olsun ‘dur’ diyoruz. Kurs sonunda bir de sergi açmak istiyoruz. Insanlar da neleri dönüstürdügümüzü görerek suurlansin istiyoruz. Ayrica ellerindekilerin kiymetini bilmelerine de vesile olmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

Aileme bu suuru asilamak istiyorum

Kursiyer Mahmure Kara, “Ben zaten ESEV’in kurslarina katiliyorum. Bu atölyeyi de duyar duymaz geldim. Evimde dönüsecek çok sey var. Evdeki degerlendirebilecegimiz ürünlerden yeni bir seyler üretecegim. Bugün de kottan çanta ve önlük yapacagiz. Aileme de bu bilinci asilamak istiyorum. Özellikle çocuklarima ürünler yapmak istiyorum” dedi.

Kursiyer Betül Selvi Topu ise sunlari kaydetti:

“Geri dönüsüme her zaman merakim vardi. Atölyeyi duyunca da hemen gelmek istedim. Ilk defa böyle bir atölyeye katildim fakat evde dönüstürdügüm ürünler vardi. Bugün de kottan çanta ve önlük yapiyoruz. Biz makrome de ögrendik. Dekoratif olarak kavanozlardan makrome yapmak istiyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile