Esenyurt Belediye Baskani Bozkurt Açiklamasi 'Seçim Sonucuna Zarar Vermemek Için Susuyorum'

Esenyurt Belediyesinin meclis toplantisinda konusan Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, "Su anda seçim sonucuna zarar verecek kisi olmama sorumlulugumdan dolayi söylemedigim nedenlerle aday gösterilmedim. Süreç sonunda konusma hakkimi sakli tutarak, kirginligimin sadece parti yöneticilerine oldugunu belirtmek istedim" dedi.

Esenyurt Belediyesinin 2019-2024 döneminin son olagan meclis toplantisi parti gruplarinin bir araya gelmesi ile yapildi. Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt; toplantida görev yaptigi dönem boyunca gerçeklestirdigi çalismalarla ilgili bir sunum yaparken, yeniden aday gösterilmemesi ile ilgili ilk kez konustu.

An itibari ile seçim sonucuna zarar verecek kisi olmamak için sustugunu belirten Baskan Bozkurt, kirginliginin parti yöneticilerine oldugunu söyleyerek konusma hakkini sakli tuttugunu ifade etti.



“Birbirimizi yok ederek baskalarinin isini kolaylastiriyoruz”

Toplantida konusan Baskan Bozkurt; “Parti aidiyeti, yoldaslik hukuku, adalet duygusu tamamen ortadan kalkti. Mücadeleler neredeyse düsmanlik hukuku ile yürütülüyor. Oysa bunlari tartismak yerine daha çok bir araya gelmeye çalismali, kendimizin ve dahil oldugumuz topluluklarin haklari yerine hak, hukuk, adalet üzerinden ülkemizin birligini, beraberligini güçlendirmeliyiz. Bu ülke hepimizin. Çocuklarimizin, gençlerimizin, kadinlarimizin gelecege güvenle baktigi, emekçileri ile is insanlarinin uyumlu çalistigi, herkesin kendini bu ülkenin esit ve özgür yurttasi olarak hissettigi, herkesin karsisindakini kendisine benzetmeye çalismadan kabul ettigi, demokratik, adil, refah içinde, bayraga bakinca yüreginin kabardigi bir ülkeyi birlikte insa etmeye çalismaliyiz. Aksi durum sürdürülebilir degildir. Birbirimizi yok ederek baskalarinin isini kolaylastiriyoruz” dedi.



‘‘Esenyurt’u imar rantina teslim etmedim’’

Konusmasinda; 2019 yilinda Esenyurt’un tarihi rekorunu kirarak yüzde 52 oy oraniyla seçilen belediye baskani unvanini aldigini belirten Kemal Deniz Bozkurt, “Biz seçildigimizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu yüzde 23’ler civarindaydi. Tabii ki birçok farkli egilimden vatandasimizin da destekleri oldu. O gün yapilan ittifaklarin da etkisi çok büyük. Bu süreçte çok kisitli imkanlarimiza ragmen büyüksehir belediyelerinin bile yapamadigi isleri hayata geçirdik. Bu kargasa ve kaosta mutlaka eksiklerimiz vardir. Ama sundan herkesin emin olmasini isterim: Kimsenin burnunu kanatmadan, hak, hukuk, adalet, mevzuat, ahlak kurallarindan uzaklasmadan; hiçbir tehdide, ahlaksiz tekliflere, santaja, baskiya, boyun egmeden, hiçbir zorluk karsisinda diz çökmeden, gerçek yoldaslarimin ve sizlerin destegiyle bugüne kadar geldik. Teklifin nereden ve kimden geldigine bakmadan; Esenyurt’un çocuklarinin, gençlerinin menfaatine çalisarak ve kentin imar rantina mahkûm edilmesine müsaade etmeyerek süreci tamamladik” ifadelerini kullandi.

"Seçim sürecine zarar vermemek için susuyorum’’

Yarim kalan projelerini tamamlamak için bir kez daha aday olmak istedigini belirten Bozkurt; "Yaptirdigim kamuoyu yoklamalarinda yüzde elli bes civari memnuniyet olmasina, yine genel merkezin yaptirdigi kamuoyu yoklamalarinda da benzer sonuçlarin çikmasina ragmen yeniden aday gösterilmedim. Yöre dernekleri, muhtarlar, cemevleri, cami dernekleri, spor kulüpleri, pazarcilar, minibüsçüler ve kanaat önderleri gibi gerçek kent uzlasinin ve aklinin ortaklastigi kisi olmama ragmen ve gerekçesini dogru bulmadigim, su anda seçim sonucuna zarar verecek kisi olmama sorumlulugumdan dolayi söylemedigim nedenlerle aday gösterilmedim. Süreç sonunda konusma hakkimi sakli tutarak, kirginligimin sadece parti yöneticilerine oldugunu belirtmek istedim. Zira 7 büyüksehirden, 57 ilden daha büyük, Türkiye’nin gayri safi milli hasilasinin yüzde altisini karsilayan, Türkiye’nin en büyük ilçesinin belediye baskani ve 15 yillik AK Parti iktidarinin sonucunda belediyeyi alan bir baskan oldugum halde, henüz bugüne kadar beni arayan ne bir yetkili oldu ne de bir gerekçe tarafima bildirildi.

Çok sevdigim bir söz var: ‘Bekle, sabret; sabretmek zayiflik degildir.’ Ben de hakka, adalete, ahlaka olan inancimdan dolayi sabrediyorum. Gelecege umutla bakiyorum. Kendimi Esenyurtlularin vicdanina emanet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile