Esenyurt'ta 6 Polis Memuru Tutuklandi

Esenyurt’ta Suriye uyruklu iki kisinin aracina sahte para ve uyusturucu koyduklari belirlenen 6 polis memuru tutuklandi. Olayin aydinlatilmasi için kurulan özel ekibin yaptigi arastirmada ise araçtaki bir sahsin üzerinden yaklasik 9 bin dolar ile 34 bin lira para çiktigi, polislerin kayitlara eksik para geçirdigi ögrenildi.

Iddiaya göre, Esenyurt’ta rutin kontrolle sirasinda polis ekipleri, içinde Suriye uyruklu Hamud ve Salman isimli iki kisinin bulundugu bir araci durdurarak aradi. Arama sirasinda araçtaki bir sahsin üzerinden yaklasik 9 bin dolar ve 34 bin lira para çikti. Daha sonra yabanci uyruklu iki sahis, araçta sahte para ve uyusturucu bulundugu iddiasiyla gözaltina alinarak polis merkezine götürüldü. Suriye uyruklu sahislar bu durumu kabul etmeyerek avukatlari aracigiyla savciliga basvurdu. Sikayet üzerine savcilik polis merkezinden bilgi istedi.

Tutulan kayitlarin sahte oldugu belirlendi

Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas’in talimatiyla olayi incelemek için özel bir ekip kuruldu. Detayli ve titiz incelemenin ardindan tutulan kayitlarin sahte oldugu, ele geçirilen paranin ise eksik oldugunu tespit edildi. Araçta sahte para ve uyusturucu olmadigi, sahte para ve bir miktar uyusturucu araca polislerin koydugu belirlendi. Polislerin 9 bin dolar ve 34 bin lira yerine, 3 bin dolar ve 14 bin 770 lirayi kayitlara geçirdikleri ögrenildi. 6 polis hakkinda adli ve idari sorusturma baslatildi. Olayi gerçeklestirdigi iddia edilen Burhan A., Ilhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G., Mehmet S. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile