Esenyurt'ta Farkindaliga +1 Destek

Esenyurt'ta Farkindaliga +1 Destek

Esenyurt Belediye Baskan Yardimcilari ve birim müdürleri, 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü’nde, down sendromlu bireylerin haklarina dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla Türkiye Down Sendromu Dernegi’nin #rengimizbelliolsun kampanyasina destek verdi.



Down sendromlu bireylerde 21. kromozomun 1 adet fazla olmasi sebebiyle 21 Mart’ta tüm dünyada çesitli farkindalik etkinlikleri yapiliyor. Esenyurt Belediye Baskan Yardimcilari ve birim müdürleri de bu özel günde Türkiye Down Sendromu Dernegi (Down Türkiye)’nin her yil düzenledigi #rengimizbelliolsun kampanyasina destek verdi. Belediye Baskan Yardimcilari Selçuk Günerhan, Hayrettin Babahan, Belgin Oflazoglu Orkunoglu, Veysel Bal, Halis Simsek ve Ali Susuz’un yani sira birim müdürlerinin de destekledigi kampanya ile down sendromlu bireylerin, toplumun tüm kesimleriyle esit haklarda yasamalari gerektigi vurgulandi. Farkindalik amaciyla ellerine renkli çoraplar geçiren baskan yardimcilari ve birim müdürlerinin bu anlari da fotograflandi.

"Kutlama degil, farkindalik günü"

21 Mart’in Down Sendromu Farkindalik Günü oldugunu, kutlama günü olmadigini vurgulayan Saglik Isleri Müdürlügünden sorumlu Belediye Baskan Yardimcisi Doktor Halis Simsek, down sendromlu bireylerde egitimin önemine dikkat çekti. Simsek: “Bu bir kutlama günü degil. Bu günün bir farkindalik günü olmasi, duyarsizligin giderilmesi, yilda bir kere de olsa halkimizda farkindalik olusturmak çok önemli. Bu çocuklarimizin egitimi çok çok önemli. Biz bu konuda ilçemizde de belediye olarak birtakim çalismalar yapiyoruz. Down sendromlu çocuklarimiz için kurdugumuz bir Özel Egitim Merkezi’miz var. Otistik çocuklarimiz gibi down sendromlu arkadaslarimiz, vatandaslarimiz da bu merkezden faydalanabiliyor” seklinde konustu.



“Biz de onlari karsiliksiz sevelim”

Farkindalik kampanyasina destek veren Esenyurt Belediye Baskan Yardimcisi Ali Susuz ise herkesi down sendromlu bireyler için mücadele etmeye çagirdi. Susuz: “Bu hayatta insani karsiliksiz seven bir annesi bir babasi bir de down sendromlu insanlar olur. Onlar bizi karsiliksiz sevdigi gibi biz de onlari karsiliksiz sevelim. Onlar enerjileriyle, hayata bakis açilariyla bizim hayatimiza nese olan, hayatimiza arti 1 deger katan insanlar, biz de onlarin hayatlarina arti 1 deger katalim, bunun için mücadele edelim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile