Esenyurt'ta Kaçak Muayenehanelere Baskin Açiklamasi 12 Is Yeri Mühürlendi

Esenyurt’ta açtiklari ruhsatsiz muayenehanelerde olumsuz kosullarda agirlikli olarak Suriyelilere saglik hizmeti verdikleri tespit edilen 4’ü yabanci uyruklu doktor 8 kisi gözaltina alindi. Operasyonlarda saglik merkezi olarak faaliyet gösteren 12 is yeri mühürlendi.

Edinilen bilgilere göre, Esenyurt’ta çok sayida adreste açilan ruhsatsiz muayenehanelerde olumsuz kosullarda saglik hizmeti verildigi tespit edildi. Yürütülen sorusturma kapsaminda Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Inönü Mahallesi’nde bulunan bir is merkezinee Esenyurt Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri ile birlikte ortak baskin düzenledi.

Denetimlerde ruhsatsiz 12 farkli saglik merkezi ortaya çikarildi. Söz konusu muayenehanelerin 4’ünün bos oldugu, 3’ünün dis muayenehanesi, 2’sinin göz ve diger 3’ünün kulak burun bogaz klinigi olarak ruhsatsiz ve kaçak faaliyet gösterdigi anlasildi. Yakalanan 4’ü Suriyeli doktor, 2’si is yeri sahibi ve 2’si de müsteri toplam 8 kisiye islem yapildi. 6 süpheli, adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Söz konusu is yerlerine gerekli yasal islemler uygulanarak mühürlendi. Faaliyetlerine son verilen adreslerdeki tibbi cihazlara da el konuldugu ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile