Esenyurtlu Minikler Sünnet Söleni'nde Gönüllerince Eglendi

Esenyurtlu Minikler Sünnet Söleni'nde Gönüllerince Eglendi

Esenyurt Belediyesi tarafindan bu yil 11’incisi düzenlenen Sünnet Söleni’ne katilan binlerce çocuk, aileleriyle birlikte eglenceli bir gün geçirdi.

Esenyurt Belediyesi’nin geçtigimiz ay maddi durumu elverissiz olan bin 800 çocuk için gerçeklestirdigi toplu sünnet organizasyonunun ardindan Sünnet Söleni düzenlendi.

Sünnet heyecani yasayan minikler ve aileleri eski belediye bahçesinde düzenlenen sölende güzel bir gün geçirdi. Sölende palyaço ve yüz boyama etkinliklerinin ardindan kostüm karakter ve bando takimi esliginde hep birlikte dans eden binlerce çocuk, kurulan sisme oyun alaninda gönüllerince eglendi. Sölene katilan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, çocuklarla ilgilenerek onlara nasihatlerde bulundu. Sahnede konusma yapan Baskan Bozkurt, “Bunu birlik ve beraberlik içinde yapmamizin ayri bir güzelligi var. Insallah bundan sonraki süreçte de yine birlik, beraberlik içinde bu isleri yapmaya çalisacagiz” dedi.

“Hepsine Masallah diyorum”

Programda birlik ve beraberlik mesaji veren Baskan Bozkurt sunlari ekledi: “Degerli hemsehrilerim, sünnet bizim kültürümüzde hem saglik hem de inancimiz açisindan önemli bir yere sahip ama onun ötesinde kültürel olarak, aile birligi beraberligi ve kadim dostluklarin kurulmasi için de büyük bir vesiledir. O yüzden sölenle yapilmasini tekil yapilmasindan çok daha degerli buluyorum. Dünyanin en güzel cografyasinin çocuklariyiz. Farkli farkli bölgelerden, farkli farkli nedenlerle Esenyurt’a geldik. Buradan bir daha gitmemek için, burada mutlu ve huzurlu yasamak için birbirimize destek olmak zorundayiz ve biz bunu bugüne kadar yaptik. Insallah bundan sonra da yapacagiz. Çocuklarimizin sadece sünnetiyle degil, gelecegiyle de beraber ilgilenecegiz. Insallah çocuklarimizin askerliklerini, evliliklerini de görürüz. Allah ayaklarini tasa degdirmesin. Allah çocuklarimizi korusun, onlarin kötü gününü göstermesin. Hepsine masallah diyorum.”

“Çok güzel ilgilendiler”

Bir baba olarak sünnet organizasyonundan çok memnun kaldigini belirten Cihan Doga, “Çocugu sünnet yasina gelmis her anne baba gibi bizleri de bu süreçte tatli bir heyecan sardi. Bu süreçte sünnet maliyetlerinin yüksek olmasi nedeniyle nasil yapariz, nesil ederiz derken belediyemizin sünnet hizmetini gördük. Belediyemizin binasina gittik, kayit için sag olsunlar bizimle çok güzel ilgilendiler. Randevu günü hastaneye gittigimizde hastane ve belediye çalisanlari tarafindan çok güzel bir sekilde ilgilenildi. Hastanede çocuklarimizi korkutmadan sünnetlerini gerçeklestirdiler. Daha sonrasinda yine Belediye Baskanimizin selamlarini ileterek çocuklarimizin sünnet kiyafetlerini evimize getirdiler. Bu organizasyon için Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile