Esi Tarafindan Dövülen Kadin 2 Ay Sonra Öldü

Esi Tarafindan Dövülen Kadin 2 Ay Sonra Öldü

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde esi tarafindan darp edilip, 2 ay komada yasam mücadelesi veren Buse Ates Suna hayatini kaybederken, olaya iliskin davada ilk durusma yapildi. Durusmada zanli, darp ederek ölümüne sebep oldugu karisinin arkasindan "Üzgünüm" dedi.

Olay, Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesi Avsar Mahallesi’nde subat ayinda gerçeklesti. Avsar Mahallesi’nde yasayan Enes Suna ve Buse Ates Suna tartismaya basladi.

Iddiaya göre Enes Suna, esi Buse Ates Suna’yi öldüresiye darp etti. Hastaneye kaldirilan Buse Ates Suna, 2 ay boyunca verdigi yasam savasini 14 Nisan 2024 tarihinde kaybederken, genç kadin köyü Ferhadanli’da topraga verildi.

Olayin ardindan Enes Suna, jandarma ekipleri tarafindan yakalanarak islemlerinin ardindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Esi Buse Ates Suna’yi öldüresiye darp eden Enes Suna’nin davasi bugün basladi.

Davaya jandarma ekipleri tarafindan getirilen Enes Suna, ilk savunmasinda "Öldügünü ögrendigimde çok üzüldüm. Üzgünüm" ifadelerini kullandi. Enes Suna’nin avukati savunma için ek süre isterken mahkeme temmuz ayina ertelendi. Ayni zamanda mahkeme, olayin tanidigi olan Enes Suna’nin annesi L.S.’yi dinlemeye karar verdi. Davaya KADEM Tekirdag Temsilciligi de müdahil oldu.

Tekirdag Adalet Sarayi 4. Agir Ceza Mahkemesinde gerçeklestirilen ilk durusmada mahkeme temmuz ayina ertelenirken, KADEM Tekirdag Baskani Av. Sümeyye Tekin, mahkeme sürecini yakindan takip edeceklerini ifade etti.

Konuyla ilgili mahkeme çikisinda açiklamalarda bulunan Av. Sümeyye Tekin, "Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesi Avsar köyünde esi Enes Suna tarafindan öldüresiye darp edilen Buse Ates Suna, 2 aydir yogun bakimda devam eden hayat mücadelesini 14.04.2024 tarihinde kaybetti. Olayla ilgili adli sorusturma devam ederken, Enes Suna isimli sahis tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanli hakkinda 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürmeye tesebbüs’ suçuyla açilan davanin ilk durusmasi bugün Tekirdag Adalet Sarayinda görüldü.

Durusmada; usulü islemlere iliskin ara kararlarin kuruldugu durusmada sanik ifadesi alinmak üzere bir sonraki celse 9 Temmuz 2024 saat 14.30 tarihine birakildi. KADEM olarak, kadinlarin can güvenligine kasteden ve insanlik suçu olan her olayda oldugu gibi, Buse Ates davasinda da yargilamanin en hizli ve âdil sekilde gerçeklestirilerek, sanigin hak ettigi cezayi almasi için davanin sonuna kadar takipçisi olacagiz. Bu türden toplum vicdanini derinden yaralayan kadina siddet olaylarinin bir daha tekrarlanmamak üzere son bulmasi için çalismaya devam edecegiz. Tüm medya kuruluslarini ve kamuoyunu da bu hakli mücadelede yanimizda olmaya davet ediyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile