Esi Tarafindan Silahla Yaralandigi Iddia Edilen Kadin, Durusmaya Sedyeyle Getirildi

Sisli'de bosanma asamasinda oldugu esi tarafindan 2 bacagi ve elinden silahla yaralanan Sabiha Mutlu, Istanbul 41. Agir Ceza Mahkemesince görülen davaya saglik görevlileri esliginde sedye ile katilarak ifade verdi Sabiha Mutlu: 'Ben sanigin en üst seviyeden ceza almasini istiyorum. Televizyonda gördügü gibi 'Iste bak 3 sene yatmis çikmis. Ben de seni vururum' diyordu. Evliligim boyunca beni öldürmek için tesebbüs etti'

Sisli'de kendisini 2 bacagi ile elinden silahla vurdugu iddia edilen esi hakkinda açilan davanin durusmasina saglik görevlileri esliginde sedyeyle katilan Sabiha Mutlu, tutuklu sanigin cezasini en üst seviyeden almasini istedigini söyledi.

Feriköy'de bosanma asamasinda oldugu esi Sabiha Mutlu'yu 5 kursunla yaralayan ve hakkinda "ese karsi kasten öldürmeye tesebbüs" ve "silahla tehdit" suçundan 15 yildan 25 yila kadar hapis istemiyle dava açilan tutuklu sanik Samet Mutlu'nun yargilanmasina baslandi.

Tedavisi devam eden Sabiha Mutlu, Çaglayan'daki Istanbul Adalet Sarayi'nda görülen davaya ambulansla getirildi.

Saglik görevlileri esliginde sedyeyle Istanbul 41. Agir Ceza Mahkemesine çikarilan Mutlu, durusma öncesinde AA muhabirine yaptigi açiklamada, olay günü yasadiklarini anlatti.

Esiyle bosanma asamasinda oldugunu, kizlarinin velayetinin kendisine verildigini, olay günü esinde olan kizini almaya gittigini belirten Mutlu, "Biz ayriyiz. 1,5 senedir bosanma davamiz var. Mahkeme 2. ve 4. haftalarda babayla görüs günü sagladi. Ama baba görüs günü oldugunda çocugu saatinde teslim etmiyordu. Bu yüzden önceden de ufak bir tartisma yasadik. Olay günü saat 18.00'de çocugu getirmesi gerekiyordu, 21.00 oldu teslim etmedi. Esimin annesiyle konustum. Annesi, küçük kizindan alabilecegimi söyledi. Evine kadar gitmek zorunda kaldim." dedi.

Mutlu, kizini almak için eve gittiginde asagiya eski esinin indigini kaydederek, söyle devam etti:

"Eski esim 'Seninle konusalim.' dedi. 3 adim attik, 'Ne istiyorsun?' dedi. Kizimi almaya geldigimi söyledim. Bana önce sert bir tokat atti. Sok geçirdim. Çok sert vurdu. Afalladim geriye dogru gittim, 'Sen ne yapiyorsun?' dememe kalmadi. Belinde hazir tuttugu silahi çikardi, mermiyi bile önceden namlunun agzina vermis. Direkt sikti. Bir tane sikti, yere düstüm. Ben yerdeyken üzerime sikmaya devam etti. 'Seni öldürecegim, ben yokken nefes alamazsin.' dedi. 10 tane falan kursun sikti, 5 tanesi bana isabet etti. Beni kizim için sakat birakti. Su an yatalagim. Durusmam var, durusmama bile yatalak halde geldim. Hiçbir ihtiyacimi karsilayamiyorum. Su an sakatim. 5 kursunla beni öldürmek istedi. Neden? Ben buraya kendi hakkimi savunmaya geliyorum. Ben, burada ne hakkimi savunacagim? Adalet bu olamaz ki? Onun hiçbir hakli sebebi yok."

Yalnizca saglik görevlileri ve taraf avukatlarinin alindigi durusmaya, koronavirüse yakalanmasi nedeniyle karantinada tutulan sanik Mutlu ise katilmadi.

Müsteki Sabiha Mutlu, sikayetinin devam ettigini ifade etti. Mahkeme heyeti sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

Mutlu, durusmanin ardindan sedyeyle adliyeden çikarilarak, ambulansa götürüldü. Bu sirada açiklama yapan Sabiha Mutlu, ayaklarini geri istedigini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Ben engelli kalacagim, yatalagim. Ben cezasini en üst seviyeden almasini istiyorum. Televizyonda gördügü gibi 'Iste bak 3 sene yatmis çikmis. Ben de seni vururum' diyordu. Evliligim boyunca beni öldürmek için tesebbüs etti. Biçak dayadi, kizim kurtardi. Silah çekti, polis kurtardi. Ceza alsin istiyorum. En üstten ceza alsin istiyorum ki digerlerine de örnek olsun. Diger kadinlar da bu sekilde siddet görüyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile