Esi Tarafindan Vurulan Genç Kadin, Durusmaya Sedyeyle Geldi

Esi Tarafindan Vurulan Genç Kadin, Durusmaya Sedyeyle Geldi

Sisli’de bosanma asamasinda oldugu esi Sabiha Mutlu’ya kursun yagdiran Samet Mutlu’nun yargilanmasina baslandi. Durusmaya yürüyemedigi için sedyeyle gelen Sabiha Mutlu, “Ayaklarimi geri istiyorum” dedi.

Istanbul Sisli’de bosanma asamasinda oldugu esi Sabiha Mutlu’ya kursun yagdiran tutuklu sanik Samet Mutlu’nun iki ayri suçtan 20 yila kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi. Istanbul 41. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada sedyeyle adliyeye gelen müsteki Sabiha Mutlu ile taraflarin avukatlari hazir bulundu. Tutuklu sanik Samet Mutlu, korona virüs oldugu gerekçesiyle durusmaya katilmadi.

Durusmada beyanda bulunan müsteki Sabiha Mutlu, sanigin cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

“En üstten ceza alsin istiyorum ki digerlerine de örnek olsun”

Durusmanin sonrasinda ambulansa bindirilirken konusan Sabiha Mutlu, “Ayaklarimi geri istiyorum. Ben engelli kalacagim, yatalagim. Ben cezasini en üst seviyeden almasini istiyorum. Televizyonda gördügü gibi ’iste bak 3 sene yatmis çikmis, bende seni vururum’, evliligim boyunca öldürmek için bana tesebbüs etti. Biçakla yatirdi, kizim kurtardi. Silah çekti polis, kurtardi. Ceza alsin istiyorum. En üstten ceza alsin istiyorum ki digerlerine de örnek olsun. Diger kadinlar da böyle bu sekilde siddet görüyor” ifadelerini kullandi.

“Çocugunu almaya giderken bir insan vurulur mu”

Annesi Sevgi Bircan ise “Adam yatiyor. Iki sene, üç sene yatip çikip ya anneni ya babani ya seni öldürecegim diyor. Çocugunu almaya giderken bir insan vurulur mu ya. Biraksana çocugumu. Devlet niye ceza vermiyor, analari böyle aglatiyor” seklinde konustu.

Olayin geçmisi

Sisli’de yasayan Samet Mutlu (28) ile Sabiha Mutlu (27) 8 yil önce evlendi. Sabiha Mutlu, yaklasik 1,5 yil önce siddet gördügü gerekçesiyle bosanma davasi açti. Mahkeme, 5 yasindaki kizlarinin geçici velayetini annesine vermis, babasiyla haftada bir gün görüsmesini kararlastirdi. 23 Mayis Pazar günü kizini alan Samet Mutlu, annesine teslim etmedi. Kizini almak isteyen Sabiha Mutlu’ya tokat atan Samet Mutlu, sonrasinda ates etti. Ayagindan vurulan Sabiha Mutlu, yere yigildi. Ates etmeye devam eden Samet Mutlu, Sabiha Mutlu’yu iki bacagindan ve sag elinden 5 kursunla yaraladi. Sabiha Mutlu hastaneye kaldirilirken, Samet Mutlu polis ekiplerince yakalanmasinin ardindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Samet Mutlu’nun ‘ese karsi kasten öldürmeye tesebbüs’ ile ‘silahla tehdit’ suçlarindan 11 yildan 20 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile