Bandırma, ''Enerji Tasarrufu Haftası'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, enerjinin, kirli ve kanlı olaylara yol açabilen önemli bir değer olduğunu ve verimli kullanılması gerektiğini belirtti.
Toplumda, okullar ve kamu kuruluşları başta olmak üzere enerji verimliliği için eğitimler verilmesinin önemine dikkati çeken Bandırma, şunları kaydetti:
''Enerji, geleceğin en önemli kıt kaynağıdır. Türkiye, enerjide dışa bağımlı bir ülkedir. Tükettiğimiz enerjinin yüzde 75'ini ithal ediyoruz. Tüm bu koşullara rağmen enerjiyi verimli kullanmıyoruz. Bu gün gerek sanayi ve bina sektöründe gerekse hayatımızın her alanında ve tüm sektörlere yönelik olarak enerji verimliliğinin artırılması için eğitim, bilinçlendirme, değerlendirme ve mevzuat geliştirme çalışmaları yürütülmelidir. Bu kültürü bir an önce özellikle genç nesillere verme çabası içinde olmalıyız. Özellikle kamu kuruluşları başta olmak üzere merkezi sistemle ısıtılan her yerde yalıtım konuları gözden geçirilmelidir.''
Sanayi işletmelerinde yüzde 10-40 arasında enerji tasarrufu potansiyeli bulunduğu bilgisini veren Bandırma, bu işletmelerin çoğunda enerji tasarrufu bilincinin oluşmadığını savundu.
Bandırma, Türkiye'de enerjiden yılda 4 milyar dolar tasarruf edilebileceğini bildirerek, ''Ömrünü tamamlamış tesisat ve cihazların yenilenmesi, yüksek verimli cihazlar kullanılması, kaçakların kontrolü, buhar ve hava kaçaklarının önlenmesi, atık ısı geri kazanım sistemi uygulamaları gibi küçük önlemlerle enerji tasarrufu sağlayabiliriz'' ifadelerini kullandı.
Muhabir: Hicret Özkan
Yayıncı: Sedat Gök
Esiad Başkanı Bandırma Açıklaması
Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Aydın Bandırma, ömrünü tamamlamış tesisat ve cihazların yenilenmesi, yüksek verimli cihazlar kullanılması, kaçakların kontrolü, buhar ve hava kaçaklarının önlenmesi, atık ısı geri kazanım sistemi uygulamaları gibi küçük önlemlerle enerji tasarrufu sağlanabileceğini bildirdi.