Esinden Para Istedi, 'Param Yok' Cevabini Alinca Hayati Degisti, Kendi Isinin Patronu Oldu

Esinden Para Istedi, 'Param Yok' Cevabini Alinca Hayati Degisti, Kendi Isinin Patronu Oldu

Kocasi harçlik vermeyince kendi dükkanini açan kadin, 36 yildir meslegini icra ediyor.

Antalya’nin Serik ilçesinde yasayan Fahriye Altinkaynak, 36 yildir hayali olan olan terzilik meslegini sürdürüyor. Altinkaynak, terzilige hobi olarak basladi.

Esinden bir ihtiyaci için bir miktar para istediginde “Param yok” cevabini alan Altinkaynak, kendi is yerini açti. Evindeki el makinesi ve kumaslarla birlikte dikis, giyim üzerine açtigi küçük bir dükkanla geçimini saglamaya baslayan Fahriye Altinkaynak (62), “Herkes bana, "Basaramazsin, yapamazsin, tek basina bir bayansin” dedi.

Ben de yapabilirim dedim” dedi.



Terzilik meslegiyle çocuklarini okuttu

Is yeri açtigi zaman müsteri gelmesi için konfeksiyonlara brosür ve kartvizit dagittigini anlatan Fahriye Altinkaynak, mesleginin çocukluk hayali oldugunu aktardi.

Esinin isine karsi gösterdigi tüm direnislere ragmen, 36 yillik zaman zarfinda 3 çocugunun üniversite ögrenimini tamamladigini açiklayan Altinkaynak, meslekte nasil basariya ulastigini su sözlerle ifade etti:

"Meslegim, çocukluk hayalim. Bu ise önce evde basladim. Fakat evde olmuyordu, eve gelen çocuklariyla geliyordu, çalisma imkanim olmuyordu. Sonra çok acil bir para ihtiyacim oldu. Esimden para istedim, ’Param yok’ dedi.

Esimin bana öyle demesi çok üzdü. Oturup düsündüm ve bir is yeri açmaya karar verdim. Hemen arastirmaya basladim ve dikis, giyim üzerine bir dükkan kiraladim ama hiçbir seyim yoktu, sadece küçük bir el makinem vardi. Herkes bana, ’Basaramazsin, yapamazsin, tek basina bir bayansin’ dedi.

Ben de ’Neden, ben de yapabilirim’ dedim. Evimdeki makinemi is yerime getirdim. Brosürler, kartvizitler bastirdim. Bütün konfeksiyonlari dolasarak dagittim. ’Yapilacak tadilat islerinize talibim’ dedim. Evdeki kumaslarimi getirdim, dükkanima yerlestirdim, badana yaptim. Esim siddetle karsi çikti, ’Yapamazsin, ugrasamazsin, otur evde yemegini yap’ dedi.

Ama ben kararliydim. Çok agir bir kelime kullandi. Eger hayat müsterekse ve ben çalismiyorsam, almakla mükelleftir kendisi. Almiyorsa, ben de bir seyler yapma ihtiyaci hissettim. Kimseye muhtaç olmak istemedim. O kadar zor ki birilerine muhtaç olmak. Azmettim ve yavas yavas müsterilerim gelmeye basladi.

Sonra esimden ayrildim."

Kadinlarin hayatta her zaman üretken olmasi gerektigini anlatan Altinkaynak, “Elimden geldigi kadar helalinden olsun diye gece gündüz, gece yarilarina kadar çalistim. 3 çocugum ve 8 torunum var. Ogullarim ve kizim üniversiteyi bitirdi ve hepsinin meslegi var. Torunlarimla mutluyum ve en güzeli bir isim var. Bir kadin, üretken ve karinca gibi olmali. Illa ki, is yeri açmasi gerekmiyor. Evde, tarlada, fabrika baska bir is yerinde çalissin ama üretsin. Kadinlar, kimseye muhtaç olmamali, dimdik ayakta kalmali” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile