Eşine ilaç aldıktan sonra otomobilinde ölen genç memur gözyaşlarıyla uğurlandı

Sakarya'da tüberküloz tedavisi gören eşine eczaneden ilaç aldıktan sonra otomobilinde ölü bulunan Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde memur olan ça

Sakarya'da tüberküloz tedavisi gören eşine eczaneden ilaç aldıktan sonra otomobilinde ölü bulunan Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde memur olan çalışan Güven Alkan'ı (33) mesai arkadaşları gözyaşlarıyla uğurladı.

Genç devlet memuru için çalıştığı hastanenin bahçesinde bir tören düzenlendi. Alkan'ın cenazesi dün İstanbul Adi Tıp Kurumu'ndan getirilerek hastane morguna konmuştu. Törene başhekim Hasan Fevzi Katıöz, Alkan'ın eşi Eylem Alkan, yakınları ve hastane personeli katıldı. Tatil günü olmasına rağmen doktor, hemşire ve diğer mesai arkadaşları Alkan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Tören boyunca Alkan'ın eşi Eylem Alkan, mesai arkadaşları ve yakınlarının ağladığı görüldü. Törende acılı eş Eylem Alkan, konuşamayacak kadar bitkindi. Bir bankta oturarak töreni izleyen Alkan 'Eşinizi bir rahatsızlığı var mı? Sorusuna ise 'yok' cevabı verebildi. Tören bitiminde Alkan'ın yüzü açılarak mesai arkadaşları son kez bakarak vedalaştı.

Başhekim Katıöz, törende yaptığı konuşmada, Güven Alkan'ın adı gibi güvenilir bir insan olduğunu söyledi. Katıöz şöyle konuştu: "Güven ismiyle müsemma bir güven abidesiydi. Hiçbir şekilde şüphe duymadığım bir insandı. Onun sayesinde gönül rahatlığıyla uyudum. Çünkü satın almada birinin güvensiz olması demek bir idarecinin geceleri uykusunun kaçması demektir. Güven diğer satın almadaki personel gibi rahat uyumamı sağladı. Hiç kimseye selam vermeden, gülümsemeden geçmezdi, kendisini o muhteşem gülümsemesiyle hatırlayacağız"

Hastanenin baş hemşire yardımcısı Göksel Alpay ise, Güven'i çok sevdiklerini belirterek, ''Hiçbirimizi hiçbir zaman incitmeyen, ismi gibiydi. Gerçekten ismini tam anlamıyla taşıyan bir arkadaşımızdı. Tüm hastane olarak çok üzgünüz. Hastanemizde yaklaşık 4 yıldan beri çalışıyordu. Hepimizin çok sevdiği bir insandı, Allah yattığı yeri nur etsin. Bildiğimiz kadarıyla herhangi bir rahatsızlığı yoktu'' diye konuştu.

EŞİNİN RAHATSIZLIĞINI 5 YILDAN BERİ BİLİYORDU

Katıöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin sonuçlarının henüz belirlenmediğini, Alkan'ın kalp krizi nedeniyle ölmüş olabileceğini söyledi. Alkan'ın eşinin verem hastası olduğunu 5 yıldan beri bildiğini dile getiren Katıöz şu bilgileri verdi:

''Güven, dört dörtlük bir insandı. Herkesin de bunu teslim ettiğini biliyorum. Her yönüyle adam gibi adamdı. Eşinin rahatsızlığı 5 yıldan beri biliniyordu. Verilen ilaçlar sadece koruma amaçlı verilen ilaçlardır. Bu işin onunla alakası yok. Allah'ın takdiri. Daha önce de babası kalple ilgili sıkıntıdan dolayı genç yaşta vefat etmiş. Ailesel kalp rahatsızlığı olabilir, otopsinin sonucu daha gelmedi. Kendisi çok seviliyordu. Çok çalışkandı, çok dürüsttü ve hep gülerdi. Çok çalışkan birisiydi. Bir günde yüzlerce dosyayı hazırlayabilecek kapasitesi olan bir insandı.''

Alkan'ın cenazesi Lokman Hekim Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Korucuk Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile