Esini Basindan Vuran Sanigin 'Intihar' Beyanini Tanik Yalanladi

Ankara’da esini tabanca ile basindan vuran sahsin yargilanmasina devam edildi. Durusmada sanigin ‘intihar’ beyani tanik tarafindan yalanlandi.

Ankara’nin Keçiören ilçesinde 18 günlük esini tabanca ile basindan vuran polis memuru Müslüm Aktas’in yargilanmasina Ankara 35. Agir Ceza Mahkemesinde devam edildi. Sanik Aktas, durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Olay günü esinin intihar ettigini öne sürüp tutuklanan sanik Aktas, polise verdigi ifadesinde ise intiharin yasanmadigini ve kendisinin vurdugunu söylemisti. Hastanede gördügü tedavi sonrasi taburcu olan Sevginur Aktas’in beyninin hasar görmesinden dolayi yürümekte ve görmekte sorun yasadigi belirtildi. Müslüm Aktas hakkinda yürütülen sorusturmada ‘ese karsi öldürmeye tesebbüs’, ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ‘ese karsi nitelikli cinsel saldiri’ ve ‘ese karsi kasten yaralama’ suçlarindan 75 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

“Intihar edenin silah elinde olmaz, yere düser”

Çiftin ikamet ettigi binada yasayan ve trafik polisi olan tanik E.A., duyulan silah sesi üzerine çiftin evine gittiklerini ve Aktas’in kendisine ‘Karim intihar etti’ dedigini ifade etti.

Sevginur Aktas’in vuruldugu odaya yöneldikten sonra Aktas’in hiriltili nefes aldigini söyleyen E.A., “Kursunun Sevginur’un sag yanak altindan girip sol sakagindan çiktigini gördüm. Hemen agzindaki kani bosaltin dedim ve 112’yi aramaya çalistim. Ulasamayinca kendi bölge trafik ekibime haber verdim. Ben de polis oldugum için adli olaylarla karsilastim. Sevginur’un yatakta yatis pozisyonuna göre silahin solunda, sol eliyle karin boslugu arasina sikistirildigini gördüm. Benim bildigim intihar vakalarinda ölenin silahi elinde olmaz, yere düsmüs olmasi lazim. Bu durumdan dolayi süphelendim” dedi.



“Ablam uyuyor deyince inanmayip fotograf atmami istiyordu”

Durusmada tanik olarak dinlenen Sevginur Aktas’in kardesi Edanur A. ise, sanik Aktas’in ablasini sürekli arayarak kontrol etmeye çalistigini söyledi.

Ablasinin nisanlilik döneminde ayni evde kaldiklarini söyleyen Edanur A., “Ablam bunalip telefonu kapatinca beni arayip ablami soruyordu. Uyuyor deyince inanmiyor, ablamin fotografini çekip atmami istiyordu. Tartismalarin sebebi sürekli ablami kiskanmasiydi. Nisanlilik döneminde beraber kaldigimiz bir gün sarj aleti almak için disari çiktigimizda Müslüm, ‘Sen evli bir kadinsin disari çikamazsin’ dedi.

Ablam kiskançligindan bikip ‘Senden ayrilacagim’ dediginde ise ayrilirsan ‘2,5 liralik kursuna bakar’ demisti” ifadelerini kullandi.

Sanik Aktas’in tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme, baska taniklarin da diger durusmada dinlenmesine karar vererek durusmayi 18 Kasim tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile