Esini Bogarak Öldüren Koca Hakim Karsisina Çikti

Esini Bogarak Öldüren Koca Hakim Karsisina Çikti

Esenyurt’ta tartistigi esi Melike Can’i bogarak öldüren Sebahattin Can hakim karsisina çikti. Sanik Can savunmasi esnasinda yatak odasinda buldugunu iddia ettigi erkek iç çamasirindan bir parçayi mahkeme heyetine gösterdi. Müsteki avukati ise, durusmanin bitmesinin ardindan, sanigin erkek iç çamasiri savunmasina deginerek, böyle bir sey bulsa bile cezaevine bunu sokmasinin mümkün olmadigini belirtti. Ilk celsede açiklanan mütalaada sanigin agirlastirilmis müebbet hapis ile cezalandirilmasi talep edildi.



Esenyurt’ta 27 Eylül 2021’de Sebahattin Can, tartistigi esi Melike Can’i çocugunun gözlerinin önünde bogarak öldürmüstü. Sebahattin Can ardindan yasadigi apartmanin penceresinden “Esimi öldürdüm polisi arayin” seklinde bagirmisti. Olaya iliskin hazirlanan iddianamede Sebahattin Can’in agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti. Bakirköy 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, tutuklu sanik Sebahattin Can ile taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmaya maktul Melike Can’in ailesi de katildi.



“HASBELKADER EVLENDIK”

Savunmasi sorulan tutuklu sanik Can, Trabzon’dan Istanbul’a geldigini söyleyerek “Hasbelkader evlendik 2015 yilinda. Iyi giden evliligimiz vardi. Sonra esim bir trafik kazasi geçirdi 2021 yilinda ondan sonra psikolojik olarak etkilendi. Esim diyaliz hemsiresiydi. Is yerinde de problem yasadi bir hastanin ölümü ile ilgili onu sorumlu tuttular. Sonra esim isi birakti” dedi.



“O GÜN BIR ANORMALLIK VARDI”

Esinin kullandigi telefonun ekranindan fotografini kaldirdigini söyleyen sanik “Ariyordum telefonlari açmiyordu. En sonunda bir gün eve gittim kapiyi açmadi. Ben esime ‘Istanbul’dan gidelim Melike ne olduysa oldu’ dedim. Sonra bir araç ayarladim. Araç ile Trabzon’a gitmek için anlastik para lazim oldu bu nedenle. Esimin kartindan para çekmek istedim ama bana kartlarinin bloke oldugunu söyledi.

O gün bir anormallik vardi” seklinde konustu.



“BEN MELIKE’NIN BOGAZINI SIKTIM HAREKETSIZ KALINCA KALP MASAJI YAPTIM”

Sanik savunmasinin devaminda “Melike bana evde ‘ablan ölecek’ dedi.

Ben ‘ne saçmaliyorsun’ dedim. Sonra birileri ile mesajlasiyordu. ‘Abi’ dedigi gibi vardi sürekli beni ona kötülüyordu. Telefondaki abisine ‘gelin’ diyordu. Sonra ben telefonu almaya çalistim elinden. Bu sirada bogusmaya basladik olay oldu. Ben Melike’nin bogazini siktim. Sonra hareketsiz kalinca kalp masaji yaptim. Polisi aradim ve annem ile görüstüm. Salonun camini açip ‘esim fenalasti 112’yi arayin’ dedim” ifadelerini kullandi.

Sanik erkek iç çamasiri oldugunu iddia ettigi kumas parçasini gösterdi “yatak odamda buldum” dedi

Mahkeme baskaninin "esinin seni aldattigini mi düsünüyorsun?" sorusunun ardindan sanik erkek iç çamasiri oldugunu iddia ettigi kumas parçasini çikarak mahkeme heyetine gösterdi ve ‘yatak odasinda bunu buldum’ dedi.

Sanik avukati “akil sagligi yerinde degil ama sanik kabul etmiyor” dedi

Sanik avukati ise savunmasinda müvekkilinin akil sagliginin yerinde olmadigini ancak kendisinin bunu kabul etmedigini söyleyerek “Müvekkilim karakolda kendisine ilaç ya da uyusturucu madde verildigini söyledi” dedi.



“SANIGIN 4 TANE SABIKASI VARDIR”

Müsteki avukati ise “Sanik maktulü ölümle tehdit etmistir. 4 tane sabikasi vardir. Daha önce baska birilerine siddet uyguladigi yönünde kayitlar var” seklinde beyanda bulundu.

Mütalaada agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edildi

Mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi maktul Melike Can’in resmi nikahli esi olan sanik Sebahattin Can ile arasinda bir süreden beri anlasmazlik ve tartismalar yasadigini, olay günü de yasanan tartisma neticesinde sanigin maktulün bogazini elleriyle sikip bogmak suretiyle öldürdügünü belirtti.

Mütalaada, sanik Sebahattin Can hakkinda ‘esini kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edildi.

"BEN DÜZGÜN GELDIM DÜRÜST GELDIM"

Söz verilen sanik “Pismanim. Ben düzgün geldim, dürüst geldim hiçbir zaman oynamadim. Neyse” dedi.

Mahkeme sanik avukatina mütalaaya karsi savunma yapmasi için süre vererek durusmayi erteledi.

Öte yandan durusmanin bitmesinin ardindan müsteki avukati sanigin “yatak odamda erkek iç çamasiri buldum” savunmasina deginerek, böyle bir sey bulsa bile cezaevine bunu sokmasinin mümkün olmadigini belirtti.



IDDIANAMEDEN

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, maktul Melike Can ile sanik Sebahattin Can’in resmi nikahli evli olduklari, aralarinda bir süreden beri anlasmazlik ve tartismalarin yasandigi belirtilmisti. Sanik ile maktulün 27 Eylül 2021’de Esenyurt’taki evlerinde tartisma yasandigi aktarilan iddianamede, sanigin maktulün bogazini elleriyle sikarak bogarak öldürdügü açiklanmisti.

Maktul Melike Can’in arkadasi olan Fatma isimli vatandas ise sorusturma çerçevesinde alinan beyaninda “3 hafta kadar önce disarda birlikte dolasirken, sanik Melike’yi arayarak hakaret etti. Melike ‘bu adam beni tehdit ediyor beni öldürecek’ dedi” seklinde beyanda bulunmustu. Sanik Sebahattin ise ifadesinde olay günü maktul ile tartistiklarini ve ne yaptigini hatirlamadigini söylemisti.

Iddianamede, sanik Sebahattin Can’in ‘esi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.

(Melike Inal - IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile