Esini Öldürüp Oglunu Yaralayan Saniga Agirlastirilmis Müebbet Ve 14 Yil Hapis Cezasi

Esini Öldürüp Oglunu Yaralayan Saniga Agirlastirilmis Müebbet Ve 14 Yil Hapis Cezasi

Antalya’da esini biçakla öldüren, oglunu ise yaralayan saniga esi kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet ve kasten öldürmeye tesebbüs suçundan 14 yil ceza verildi. Cezalarda indirim uygulanmazken sanik, savcinin esas hakkindaki görüsünü kabul etmedigini belirterek, “Olayi çok basit islemis. Olay yerinde vefat etmis gibi anlatmis. Olayin ardindan benim esim hastanede yatti, tedavi gördü ve taburcu edildi. Evde 1 hafta yasadi. Eger tedavisi bitmediyse esim neden taburcu edildi? Eger taburcu edildiyse ölümünden ben neden sorumlu tutuluyorum" dedi.

Manavgat 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Mustafa Yildiz Alanya L Tipi Kapali Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katilirken, taraflarin avukatlari ve yakinlari salonda hazir bulundu. Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianame kabul edildi. Hatice Yildiz’in hastanede verdigi ifadesinde olay sirasinda esinin bir anda salondaki sehpaya yöneldigini ve elinde biçak oldugunu, kendisinin ve çocuklarinin balkona kaçtigini, esinin balkona gelerek kendisini darp ettigini ve eline aldigi biçagi sapladigini, biçakla vücudunu kesmeye çalistigini, o esnada ’Seni öldürecegim, kesecegim’ dedigi iddianamede belirtildi. Istanbul Adli Tip Kurumu Baskanligi raporunda, vücudunda 2 biçak yarasi olan Hatice Yildiz’in yaralarindan birinin tek basina ölüm meydana getirebilecek nitelikte oldugu ve bu yaraya bagli pihti atmasi sonucu hayatini kaybettigi belirtildi. Iddianamede, Mustafa Yildiz’in ’esini kasten öldürme’, oglu Furkan Yildiz’i ’kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlarindan agirlastirilmis ömür boyu hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

“Ölümünden ben neden sorumlu tutuluyorum”

Savcinin esas hakkindaki görüsünü kabul etmedigini belirten tutuklu sanik Mustafa Yildiz, “Olayi çok basit islemis. Olay yerinde vefat etmis gibi anlatmis. Olayin ardindan benim esim hastanede yatti, tedavi gördü ve taburcu edildi. Evde 1 hafta yasadi. Eger tedavisi bitmediyse esim neden taburcu edildi? Eger taburcu edildiyse ölümünden ben neden sorumlu tutuluyorum? Tahliyemi ve beratimi talep ediyorum” dedi.

Sanik Mustafa Yildiz’in avukati Mustafa Ceylan’da, olayla ilgili Manavgat Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar hakkinda cumhuriyet bassavciligina suç duyurusunda bulunduklarini belirterek, karar vermek için sorusturmanin sonuçlanmasinin beklenilmesini ya da yapilan tedaviler hakkinda doktorlarin tanik olarak dinlenilmesini talep etti.

Ara verilen durusmada mahkeme heyeti sanik Mustafa Yildiz’a, ‘esini kasten öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet, oglunu öldürmeye tesebbüs suçundan 14 yil hapis cezasi verdi. Cezada indirim uygulamadi.

Olayin geçmisi

Olay 8 Mart 2021 tarihinde Manavgat ilçesi Selale mahallesinde meydana geldi. Hakkinda uzaklastirma karari bulunan Mustafa Yildiz, barismak amaciyla yanina gittigi esi Hatice Yildiz’a ’Beni niye sikayet ettin, seni öldürürüm’ deyince tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesiyle Hatice Yildiz çocuklariyla balkona kaçti. Balkon kapisinin camini kirarak kapiyi açan Mustafa Yildiz, esini karnindan ve gögsünde oglu Furkan’i da sirtindan biçakla agir yaraladi. 15 Mart’ta taburcu edilen ve tedavisine evde devam edilen Hatice Yildiz, 20 Mart günü fenalasinca kaldirildigi hastanede yasamini yitirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile