Esini Uykusunda Öldürmüstü Açiklamasi 'Tek Suçum Esimi Asiri Sevmemdi'

Esini Uykusunda Öldürmüstü Açiklamasi 'Tek Suçum Esimi Asiri Sevmemdi'

Bagcilar’da esini uyurken 2 kez ates ederek öldüren Faruk Karabülak hakkinda karar açiklandi. Durusmada savunma yapan Karabülak “Tek suçum esimi asiri sevmemdi. Çocugumdan bile çok seviyordum. Bu kaderdi, hiçbir suçum yok kazaydi” derken, mahkeme sanigin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

Bagcilar’da 2 Kasim 2022 tarihinde tartistigi esi Kudret Karabülak (32) uyurken basina yastik dayayarak 2 kez ates ederek öldüren Faruk Karabülak (39) hakkinda karar açiklandi. Bakirköy 23. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, tutuklu sanik Faruk Karabülak ile taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmaya maktul Kudret Karabülak’in annesi Fecire Küpeli ve yakinlari da katildi.

Durusmada beyanda bulunan müsteki avukatlari, sanigin indirimsiz sekilde cezalandirilmasini talep etti. Kudret Karabülak’in annesi Fecire Küpeli ise durusmada gözyaslarina bogularak sanigin cezalandirilmasini istedi.

Sanik ise son sözünde “Esimle hiçbir sorunum yoktu. Ne karakolluk olduk simdiye kadar ne hastanelik. Ben esimin ailesini de sahiplendim. Tek suçum esimi asiri sevmemdi. Çocugumdan bile çok seviyordum. Bu kaderdi, hiçbir suçum yok kazaydi” dedi.

Sanik savunmasinin ardindan kararini açiklayan mahkeme, Faruk Karabülak’i “ese ve kadina karsi kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi. Sanigin ruhsatsiz silah bulundurma” suçundan ise 1 yil hapis ile 500 TL adli para cezasi ile cezalandirilmasina hükmedildi. Öte yandan verilen karara mahkeme baskani iyi hal indirimi uygulanmasi gerektigini belirterek muhalefet serhi koydu.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, suç tarihinden önce Faruk Karabülak’in çesitli yerlerden borç alarak ticari faaliyette bulundugu ancak borçlarini ödeyememesi sebebiyle maddi sikintiya girdigi ve 12 yillik esi olan Kudret Karabülak ile zaman zaman tartistigi anlatildi. Iddianamede, olay günü sanik Karabülak’in sabah saatlerinde kalktigi, maddi sebeplerden dolayi esiyle tekrar tartistigi ardindan üst kat komsusu Ramazan Aslan’dan 10 bin TL karsiliginda aldigi ruhsatsiz silahla uyuyan esinin ölümcül bölgelerine 2 kez ates ettigi aktarildi. Cumhuriyet savcisi, sanik Faruk Karabülak için ‘beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan esine karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet talep etti. Savci, sanik için ayrica ‘ruhsatsiz silah bulundurma’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile