Esini Ve 22 Aylik Bebegini Depremde Kaybeden Acili Adam Kayitlara Ölü Olarak Geçti

Esini Ve 22 Aylik Bebegini Depremde Kaybeden Acili Adam Kayitlara Ölü Olarak Geçti

Hatay’da ailesinin yanina giden esiyle 22 aylik kiz bebegini depremde kaybeden Furkan Uçar (33), deprem aninda Antalya’da olmasina karsin ölü olarak kayitlara geçti. E-Devlet’ine giremeyen Uçar, çagri merkezini aradiginda ise “Vefat dolayisiyla aktivasyonunuz sonlandirilmistir” yanitini aldi. Esini ve kizinin cenazelerini Hatay’dan teslim alip Antalya’da topraga veren Uçar, “Esimin yüzügü boynumda, kizimin bilekligi kolumda. Ben acimi yasayamayip, suan ölmedigimi ispatlamaya çalisiyorum. Kurban oldugum Allah yasarken öldürmedi beni ama bunu kim yaptiysa yasarken öldürdü” dedi.

Antalya’da yasayan Furkan Uçar’in (33) esi Havva Uçar ve 22 aylik kizi Asya Lina, geçtigimiz aylarda Hatay’in Antakya ilçesindeki akrabalarina gitti. Tüm Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Havva Uçar ile kizi Asya Lina’nin bulundugu Gül Apartmani’nin alttan 3 kati yikildi. Zemin katta oturan Furkan Uçar’in esi, kizi, kayinbabasi, kayinvalidesi, babaannesi ve teyzesi enkaz altinda yasamini yitirdi. Depremin ikinci günü Antalya’dan Hatay’a ulasan Furkan Uçar, büyük üzüntü yasarken, esinin ve kizinin cenazesini teslim alarak tekrar geri döndü. Çok sevdigi esi ile isyerine ismini verdigi kizini topraga veren acili baba, esinin yüzügünü boynunda, kizinin bilekligini de koluna takti.

“Vefat dolayisiyla aktivasyonunuz sonlandirilmistir”

Henüz acisini yasayamayan Furkan Uçar, bir baska soku ise bazi islemler yapmak için girmek istedigi E-Devlet hesabinda yasadi. Hesabina giris yapamayan Uçar, 160 E-Devlet Çagri Merkezi’ni arayip yardim istediginde, ‘vefat dolayisiyla aktivasyonunuz sonlandirilmistir’ yanitini aldi. Kayitlarda öldü olarak gözüken Uçar, sirasiyla diger kurumlara da yönlense de bir sonuç elde edemedi.

“Tüm kurumlarca ben deprem kaynakli vefat etmis görünüyorum”

Yasanilan hatanin kabul edilemez oldugunu vurgulayan Uçar, sunlari söyledi:

“Cenazelerimizi çikarttik, Antalya’da defnedilmesini sagladim. Bazi islemler için E-devletime girmem gerekiyordu. Ilk günler girebiliyordum. Hatta dul olarak gözüyordum. Alt üst soya baktigim zaman kizimin vefat ettigini görüyordum. Fakat dün E-devletime girmeye çalistigimda kimlik no veya sifre hatali uyarisi aldim. Ardindan 160’i aradigimda vefat dolayisiyla aktivasyonunuz sonlandirilmistir’ uyarisi aldim. Böyle bir sey olmadigini, hayatta oldugumu ve acimi yasamaya çalistigimi ifade etmeye çalistim. Fakat 184’ü aramam söylendi, orayi aradigimda nüfusu, nüfustan da sagligi aramam söylendi. Tüm kurumlarca ben deprem kaynakli vefat etmis görünüyorum. Ama ben deprem aninda Antalya’daydim, ailem oradaydi. Hatta cenazelerimizi teshis eden kisi de benim. Düne kadar hayattaydim, fakat suan vefat etmis görünüyorum. Hiçbir sekilde resmi islemlerimi yapamiyorum.”

“Beni polis çevirse, ölü adamin kimligi var üzerimde”

Bu durumun baska kisilerde de yasanabilecegi uyarisinda da bulunan Uçar, yapilan hatanin düzeltilmesini istedi. “Avukata vekalet bile veremiyorum, çünkü ölüyüm” diyen Uçar, “Bu durum ben de varsa, baskalarinda da vardir. Bu eger hataysa, hatayi yapan sicak odasinda koltugunda otururken, ben kapi kapi dolasip hayatta oldugumu ispatlamaya çalisacagim. Acim var, sag olsun esim dostum uzaklasmam için imkanlar sundular. Yola çikacakken çikamiyorum. Beni polis çevirse, ölü bir adamin kimligi var üzerinde. Yagmaci muamelesi görecegim. Ben kendi kimligimle suan yokum. Esimin yüzügü boynumda, kizimin bilekligi kolumda. Ben acimi yasayamayip, suan ölmedigimi ispatlamaya çalisiyorum. Kurban oldugum Allah yasarken öldürmedi beni ama bunu kim yaptiysa yasarken öldürdü beni. Bu durumun bir an önce çözülmesini istiyorum. Benim vefat haberimi belki kalp hastasi bir atam alacak ve vefat edecek. Bunun sorumlusu kim? Hesabimi kim verecek. Ben o bölgede yasamama ragmen bu bana yapildiysa o bölgede yasayan insanlara neler yapilmistir” ifadelerini kullandi.

“Deprem olmasaydi 2 saat sonra yola çikacaklardi”

Uçar, depremde kaybettigi sevdiklerine iliskin duygularini ise söyle dile getirdi: “Her seyleri hazirdi. 2 saat sonra yola çikacaklardi. Rabbim onlari bize emanet etti. Çok sükür hayatima güzel dokunuslarda bulundular. Allah ondan razi olsun. Beni düzelttiler ve Rabbim görevlerini sonlandirdi, emanetlerini aldi. Kalanlara sabir diliyorum. 22 aylik bir bebege kimse ölümü yakistirmiyor. Onlar ölmedi. Onlarin mezarlarina gidip oturuyorum, sohbetimi ediyorum. Orada sadece bedenleri var, ruhlarinin benimle olduguna inaniyorum. Azicik imanin varsa, sehadete, cennete, cehenneme inaniyorsan rahat olursun. Ben ilk 2 gün kötü düsüncelerden uzak durdum. Oraya gittigim zaman uykuya çok düskün olan ben 20 dakikalik uykuyla ne kadar güçlü oldugumu hissettim. Erenler, evliyalar hepsinin oralarda oldugunu iliklerimize kadar hissettik. Rabbim kalanlara sabir versin. Arkadaslarima ‘Ben Allah’a çok sükür yolumdan sasmazsam bekleyenim var, siz kendinize üzülün diyorum’ bu saatten sonra. Hanimim benim yolumu belirledi, gitti oraya yerimi de hazirladi çok sükür. Insallah hepimiz Allah yolunda ilerleriz. Tüm milletimizin basi sag olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile