Esinin Akrabalarini Öldüren Saniga Iki Kez Agirlastirilmis Müebbet Ve 24 Yil Hapis Cezasi

Çorum'da kayinvalidesi Gülizar Özçiftçi ile kayinbiraderi Serkan Özçiftçi'yi öldürüp, kayinbiraderinin esi ve çocugunu da yaralayan Gencel Kiltepe, iki kez agirlastirilmis müebbet ile 28 yil hapis cezasina çarptirildi.

2. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Gencel Kiltepe ile taraf avukatlari katildi.

Kiltepe, savunmasinda, öldürme kastiyla ates etmedigini ve yasananlardan pismanlik duydugunu söyledi.

Özçiftçi ailesinin avukati ise sanigin kastinin öldürmeye yönelik oldugunu ve indirim uygulanmadan cezalandirilmasini talep etti.

Iddia makami, savunmalarin ardindan tekrarladigi mütalaasinda, tutuklu sanik Gencel Kiltepe'nin "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti de Kiltepe'nin iki kisiyi kasten öldürme suçundan iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ve ayni olayda iki kisiyi de silahla yaraladigi için tesebbüs asamasinda kalan suçlar kapsaminda iki kez 14'er yil olmak üzere 28 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasina karar verdi.

Çorum Kadin Meclisi Sözcüsü Avukat Burçin Solmaz Polat, mahkeme çikisi gazetecilere, mahkeme heyetinin verdigi kararla adaletin yerini buldugunu söyledi.

Mahkemenin takdiri indirim uygulamamasinin da kendileri açisindan sevindirici bir durum oldugunu belirten Polat, "Artik toplumun da mahkemelerin de bu konuda bilinçlendigini görüyoruz. Adalet bize göre bu asamada yerini buldu ama maalesef bir kadin ve oglu hayattan koparildi. Baska cinayetler olmasin diye Çorum Kadin Meclisi olarak mücadelemiz devam edecek." dedi.

Serkan Özçiftçi'nin halasi Selvinaz Türkmen ise "Yavrumun kani yerde kalmadi. Kurban oldugum Rabbim ona gün yüzü göstermeyecek insallah. Rabbime yalvardim, adalete sigindim. Kanin yerde kalmadi Gülizar. Yavrunla rahat uyuyun." diyerek gözyasi döktü.

- Olay

Çorum'da 18 Kasim 2020'de Gencel Kiltepe (38), evlerine giden kayinbiraderi Serkan Özçiftçi (33), esi Alev Özçiftçi (29) ve 4 yasindaki çocuklari G.Ö'yü, ardindan kayinvalidesi Gülizar Özçiftçi'yi tüfekle ates ederek yaralamis, ardindan kaçmisti.

Gülizar ve Serkan Özçiftçi, kaldirildiklari hastanede yasamini yitirmisti, Kiltepe ise olaydan 4 gün sonra yakalanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile