Esis Projesi Tanıtım Toplantısı

Esis Projesi Tanıtım Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ESİS'in aylık, günlük, saatlik hatta dakikalık verilerin değerlendirildiği bir çalışma olduğunu belirterek, Adıyaman'da üretilen bir varil petrol ve Çanakkale'de üretilen bir kilovat saat elektriğe varıncaya kadar her unsurun değerlendirildiği bir çalışma olacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rixos Otel'de düzenlenen 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Stratejik Yönetim ve İstatistik Sistemi (ESİS) Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Yıldız, yaptığı konuşmada, ESİS projesine çok fazla emek verildiğini belirterek, "Kamuda bu ülkenin idaresine irade koyanlar olarak ve doğru karar verebilmek için mutlaka doğru rakamlarla yola çıkmanız gerekiyor. Yanlış işin ve yanlış rakamın doğru türevi olmaz. Ancak, doğru rakamın doğru türevi olur" dedi.

ESİS'in aylık, günlük, saatlik hatta dakikalık verilerin değerlendirildiği bir çalışma olduğunu söyleyen Yıldız, Adıyaman'da üretilen bir varil petrol ve Çanakkale'de üretilen bir kilovat saat elektriğe varıncaya kadar her unsurun değerlendirildiği bir çalışma olacağını dile getirdi.

Yıldız, "Türkiye 10 yıl önce bir tercih yaptı. O tercihle, 'iletim hakları kamuda kalmak kaydıyla üretim ve dağıtım hatlarını özelleştireceğim' dedi.

Üretim hatlarının bir kısmını dağıtım hatlarının ise tamamını özelleştirme kararını aldı. Eğer, bir kamu kaynağını hangi modelde olursa olsun özel sektörle paylaşıyorsanız, onun mağduriyetini sağlam verileriyle beraber teslim etmeniz gerekiyor" dedi.

Bu çalışmanın yaklaşık 2,5-3 yıllık bir çalışma olduğunu anlatan Yıldız, bu çalışmayla daha da rakamların daha da teyit edileceğini dile getirdi.

ESİS Projesi'yle enerji sektörü ile ilgili tüm veriler, güvenli yöntemlerle merkezi bir karar destek sisteminde toplanılacak. Karar verici kullanıcılara sunulacak dinamik bir sunum katmanı ile güncel, tutarlı ve özetlenmiş bilgiye her yerde anında erişim yapılabilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile