Eşiyle birlikte gittiği hacda kayboldu

Bolu'dan eşi Fahriye Yılmaz ile hacca giden Hasan Yılmaz'ın (65) bayramın birinci günü şeytanın taşlanması sırasında oluşan izdihamda kaybolduğu bildi

Bolu'dan eşi Fahriye Yılmaz ile hacca giden Hasan Yılmaz'ın (65) bayramın birinci günü şeytanın taşlanması sırasında oluşan izdihamda kaybolduğu bildirildi. Hasan Yılmaz'ın oğlu Sami Yılmaz, babasının annesi Fahriye Yılmaz ile hacca, Bolu Müftülüğü'nün ek kontenjanından İstanbul 40 B kafilesiyle gittiğini kaydetti.

Sami Yılmaz, babası ve annesinin Mekke'de sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Kurban Bayramı'nın birinci günü babam kafileyle şeytan taşlamaya gitmiş. Astımı olan annemi sağlık sorunu yaşamaması için götürmemişler. Şeytan taşlama sırasında babamın üzerinde sadece ihram varmış. Kendisini tanıtacak kimlik ya da başka bir şey yokmuş. O izdihamda gören olmuş, ancak sonrasında hiçbir haber alamadık."

Babasını hayatından endişe ettiklerini belirten Yılmaz, "Durumu öğrendikten sonra kafile başkanını aradım. O da, '3 gün bekleyelim Mina'daki çadırlardan çıkar.' dedi. Ancak oradan da çıkmadı. 3'üncü günün sonunda kayıp ilanı verdiler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da aradım. Sürekli görüşüyoruz. İsimsiz mevtalara baktılar, 'onların da arasında yok' dediler." diye konuştu.

Sami Yılmaz, babasında kronik hiçbir hastalığın olmadığını, sadece mide ülserinin bulunduğunu dile getirdi. Yılmaz, babasının bulunamaması nedeniyle annesinin de hacdan dönmediğini aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile