ESKI, 70 Personel Ve 21 Is Makinasi Ile Deprem Bölgesinde

ESKI, 70 Personel Ve 21 Is Makinasi Ile Deprem Bölgesinde

Erzurum Büyüksehir Belediyesi ESKI Genel Müdürlügü ekipleri, Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde ilk günden itibaren agir bir sekilde etkilenen, Adiyaman, Hatay, Malatya illerinde arama kurtarmanin yani sira; içme suyu ve kanalizasyon bakim onarimi, tankerler ile su temini, altyapi çalismalari araliksiz devam ediyor. ESKI Genel Müdürü Remzi Ertek, yapilan çalismalarda, üç ilde, toplam 70 personel ve 21 adet çesitli türde araçtan olusan 3 ekip ile birlikte görev yaptiklarini belirtti.

Depremin ilk saatinden itibaren depremin yaralarinin sarilmasi için Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’in direktifleri ile birlikte harekete geçen ESKI Genel Müdürlügü, üç ilimize ekipler göndermeye basladi.

Geçen 11 günlük süre boyunca Hatay, Adiyaman ve Malatya illerinde arama kurtarma ile çesitli yardim ve destek faaliyetlerinde bulunuluyor. Bölgede bulunan ESKI ekipleri, Hatay, Adiyaman, Malatya’da içme suyu ile kanalizasyon sebekesinin bakim ve onarimlarini gerçeklestiriyor. Ekipler, gece geç saatlerine kadar çalismalarini sürdürüyor.

Depremin ilk saatlerinden itibaren depremzedelere yardim etmek için ekip olusturarak gönderdiklerini ifade eden ESKI Genel Müdürü Remzi Ertek, “Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte hizli organize olarak deprem bölgesine ilk planda içme suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasi için su tankerleri gönderdik. Kisa sürede bölgeye ulasan ekiplerimiz depremzedelerin içme suyu ve kanalizasyon altyapi çalismalarina destek verdik. Deprem bölgesinin ihtiyaçlari dogrultusunda is makinalari gönderdik. Deprem bölgesinde 70 personelimizden olusan 3 ekip ve 21 adet çesitli is makinasi ile depremzedelerin çesitli ihtiyaçlarinda yardimci olmak için çalismalar gerçeklestiriyoruz. Ertek, Sikinti yasanan yerlerde ekiplerimiz ile koordineli bir sekilde hareket ederek kesintisiz bir sekilde su iletimi saglaniyor. Bölgede birçok kurum ve kurulus depremden etkilenen vatandaslara destek olmak için canla basla mücadele ediyorlar. ESKI ekiplerimizin de gerçekten ellerinden gelenin fazlasini yapmak için mücadele veriyorlar. Rabbim destek olan herkesten razi olsun. Bu büyük acinin yaralarini insallah hep birlikte saracagiz. Bu vesile ile depremde vefat eden kardeslerimize Allah’tan rahmet yaralilara acil sifalar diliyorum. Allah; mücadelede, yardimlasmada, dayanismada tek yürek olan milletimize ve devletimize zeval vermesin. Birlik ve beraberligimiz daim olsun’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile