Eski bakan Oktay'a 17 yıl hapis istendi

Eski bakan Oktay'a 17 yıl hapis istendi

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”le suçlandığı soruşturma, Ergenekon savcısı Cihan Kansız tarafından tamamlandı.

251 sayfalık iddianamede Seyfi Oktay bir numaralı sanık olarak yer alırken, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbettin Kaya ile Emekli Albay Canfer Balçık ve Hüseyin YıldırımErgenekon terör örgütüne üye olmak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek ve yargı görevini yapanı etkilemek”le suçlanıyor.

İddianamedeki diğer önemli isimler ise eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Nihan Atasagun, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Bülent Haberal ve avukat Sefa Altıoğlu. İddianamedeki 11 sanık hakkında 7.5 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ergenekon’u etkileme suçu

Soruşturmada adı geçen Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında ise iddianamede takipsizlik kararı verildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi ’ne gönderilen iddianameyi mahkemenin 15 gün içinde kabul ya da reddetmesi bekleniyor.

Eski bakan Oktay’ın avukat olan diğer sanıklarla birlikte bir yemek düzenledikleri, sözkonusu yemekte “Ergenekon davasını nasıl etkileyebiliriz?” konusunun tartışıldığı iddia ediliyordu. 1 Haziran 2010’da gözaltına alınan Oktay’ı Ankara’daki evinden CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal uğurlamıştı. Oktay savsağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmıştı. Öte yandan Deniz Baykal hakkında, eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan fezleke daha önce iptal edilmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile