Eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar'a Tahliye

Eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar'a Tahliye

Bursa’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, kendisinin ve eşinin sağlık problemlerinden dolayı tahliye edildi.

Eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam’ın da aralarında bulunduğu 4’i tutuklu 8 sanığın Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Kahya, Gülsar, Saydam ile Yusuf Ziya Leventoğlu, tutuksuz sanıklar Faruk Öztürk, Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar, Yüksel Yaşar ile avukatları ve aileleri katıldı.

Sanıklar hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘örgüte finansman sağlama’ suçundan 35’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşmada şahit sıfatıyla dinlenen eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yargılandığı davada tutuksuz sanık olan Emin Akça, “17-25 Aralık öncesi bu yapının sohbetlerine katıldım. Yargılanan bazı sanıkların da sohbet adı altındaki bu toplantılara katıldığını biliyorum. Leventoğlu, Yüksel Yaşar, Kemal Bayraktar ve Gülsar’ın sohbet toplantıları yaptıklarını biliyorum. Ben katılmadım onların toplantılarına. Benim de katıldığım sohbet toplantılarda bunlar konuşuluyordu. Bunlar bilinmeyen şeyler değildi" dedi.

Duruşmada şahit olarak dinlenen polis memuru Ramazan Ç. “2011 yılında bir şirketin vergi kaçırdığıyla ilgili belgelerle bu firmayı şikayet ettik. Firmanın 44 milyon liraya yakın vergi kaçırdığının tespit edildiği söylendi. Birkaç gün sonra o firmalara operasyon yapıldığını öğrendik. Bundan bir hafta sonra da firma sahibi bizim isimlerimize ulaşmış. Sonra firma sahibi bazı tanıdıkları devreye sokarak beni Osmangazi Müftülüğü’ne çağırttı. Gittiğimde firma sahibinin orada olduğunu gördüm. Maliyeye verdiğimiz bütün evrak şahsın elindeydi. İş adamı olduğunu, şehit ve gazilere, camilere yardım ettiğini söyledi.

Ben de ’Çaldığın parayla mı yaptın?’ dedim, tartışma büyümeden oradan ayrıldım. Soruşturma yapan müfettişi arayıp isimlerimizin neden gizli tutulmadığını sorduğumda, kendilerinden değil, yerel yönetimlerden sızmış olabileceği cevabını aldım. Bir süre sonra da söz konusu firmada vergi kaçakçılığı tespit edilmediği yönünde bir belge geldi elimize" diye konuştu.



“Benimle sürekli oynadılar ve sıkıştırdılar”

Firma sahibinin kendilerine para talepleri varsa karşılayabilecekleri yönünde haber yolladığını anlatan Ramazan Ç., "Biz kabul etmedik. Emniyet içinde örgüt beni bu olaylardan sonra 5 yıl çalıştığım birimden aldı ve beni her gün farklı noktalara yolladılar. Benimle sürekli oynadılar ve sıkıştırdılar. Ama mantıklı bir sebep de sunmuyorlardı. Darbeden sonra da bu firmanın sahibinin gözaltına alındığını duyunca bu konudaki şikayetimi bildirdim" şeklinde konuştu.

Şahitlerin ardından ek savunma yapan sanıklar, iddiaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıklardan Gülsar’ın, eşinin ve kendisinin sağlık problemleri sebebiyle tahliyesine, tutuksuz sanıkların imza tedbirinin kaldırılmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile