'Eski Çalgilar Için Yeni Müzik' Semineri

'Eski Çalgilar Için Yeni Müzik' Semineri

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakki Alper Maral, “Müzikoloji, kompozisyon, icra ve çalgi yapim ortak bir noktada birlesiyor ve ortaya müzik çikiyor” dedi.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvari Çalgi Yapim Bölümü tarafindan “Eski Çalgilar Için Yeni Müzik” semineri düzenlendi.

Devlet Konservatuvari Koral Çalgan Salonu’nda gerçeklestirilen seminerde, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakki Alper Maral konusmaci olarak yer aldi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Lilian Maria Tonella Tüzün, Müdür Yardimcilari Doç. Dr. Onur Dülger ve Doç. Kaya Kiliç ile ögretim üyeleri Doç. Hale Basmacioglu, Doç. Ahmet Burak Basmacioglu ve Doç. Senol Aydin’in da katildigi etkinlige çok sayida ögrenci ilgi gösterdi.

“Eski çaglarin enstrümanlarinin ortaya çikisinda bir tini arayisi oldugunu da bilmemiz gerekiyor "

Seminerde eski çag enstrümanlarinin tarihine deginen Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakki Alper Maral, su ifadeleri kullandi:

“Bizler müzik diye çok farkli enstrümanlar, parçalar dinliyoruz aslinda. Müzikoloji, kompozisyon, icra ve çalgi yapim ortak bir noktada birlesiyor ve ortaya müzik çikiyor. Bunlardan herhangi biri eksik oldugunda müzigin tamamlanmasi da mümkün olmuyor. Eski çaglarin enstrümanlarinin ortaya çikisinda bir tini arayisi oldugunu da bilmemiz gerekiyor. Çalgi yapimiyla ise yeni bir evren tahayyülünden bahsediyoruz. Burada bir ögrencimizin çalgi üretmesi bir paradigma degisimi ve dönüsümünü tetikliyor çünkü arkasindan o çalgiyi çalmak için talip olacak cesur bir müzisyen yetisiyor.”

Prof. Dr. Hakki Alper Maral tarafindan seminer sonrasinda verilen dinleti, izleyiciler tarafindan büyük begeni topladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile