Eski Danistay Hakimini Dolandiran Sanik Hakkinda Karar Açiklandi

Eski Danistay Hakimini Dolandiran Sanik Hakkinda Karar Açiklandi

Kendisini alternatif tip uzmani olarak tanitan eski Danistay hakimi S.Y.’yi dolandirip kizlari D.Y.E. ve S.Y.’ye cinsel saldirida bulundugu iddia edilen sanik Ugur Akyol’un yargilandigi davada karar açiklandi. Mahkeme kararinda sanik Akyol’u ‘zincirleme olarak nitelikli dolandiricilik’ suçundan 3 yil 7 ay hapis ile 10 bin 400 TL adli para cezasina çarptirdi.

Kendisini alternatif tip uzmani olarak tanitip, eski Danistay hakimi S.Y.’nin dini inançlarini sömürerek dolandiran, kizlari D.Y.E. ve S.Y.’ye cinsel istismarda bulundugu iddia edilen tutuksuz sanik Ugur Akyol’un yargilandigi davada karar açiklandi.

“Bizim seçilmis bir aile oldugumuzu söylüyordu”

Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada eski Danistay hakiminin kizi S.Y. beyanda bulundu. S.Y. “Sanik adeta bir kurtarici gibi hareket ederek tüm aile bireylerine bu sekilde zaman zaman para gönderiyordu, kendisinin bir geliri yoktu. Ben babamin saniga para gönderdigi konusunu çok sonra, is isten geçtikten sonra ögrendim. Sanik hakim olan babamin denendigini, bizim seçilmis bir aile oldugumuzu, çok güzel seyler yapacagimizi söylüyordu. Bir yandan da kendisinin peygamber soyundan gelerek seyit oldugunu söylüyordu” dedi.

Durusmaya sanik katilmazken, sanik avukati ise suçlamalari kabul etmeyerek müvekkilinin beraatini istedi.

3 yil 7 ay hapis ile 10 bin 400 TL adli para cezasina çarptirildi

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, Ugur Akyol’a ‘zincirleme olarak nitelikli dolandiricilik’ suçundan 3 yil 7 ay hapis ile 10 bin 400 TL adli para cezasina çarptirdi. Mahkeme, saniga ‘sarkintilik suretiyle cinsel saldiri’ suçundan ise beraat karari verdi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 2016 yilindan bu yana farkli zamanlarda meydana gelen olay anlatilmisti. Iddianamede, sanik Ugur Akyol’un kadin hastaliklarina iyi gelen bir macunun formülünü bildigini, islerini büyütmek için müsteki S.Y.’den yatirimci olmasini istedigi anlatilmisti. Sanigin sistemli eylemlerle müsteki S.Y.’yi kontrol etmeye basladigi da iddianamede ifade edilmisti. Sanik Ugur Akyol’un S.Y.’nin kizlarina cinsel saldirida bulundugu da iddianamede açiklanarak, durumdan etkilenen annelerinin psikolojisinin bozulup intihara tesebbüs ettigi iddianamede kaydedilmisti. Ugur Akyol’un ‘zincirleme olarak sarkintilik suretiyle cinsel saldiri’ ve ‘zincirleme olarak dini inanç ve duygularinin istismari suretiyle dolandiricilik’ suçlarindan 15 yil 9 aydan 66 yil 3 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile