Eski Esini Öldürdükten Sonra Tandirda Yakan Kadin Için Ömür Boyu Hapis Cezasi Istendi

Eski Esini Öldürdükten Sonra Tandirda Yakan Kadin Için Ömür Boyu Hapis Cezasi Istendi

Isparta’nin Senirkent ilçesine bagli Akkeçili köyünde tartistigi eski esini tüfekle öldürdükten sonra tandirda yakan Emel Gür hakkinda ikinci durusma bugün görüldü. Sanik hakkinda ömür boyu hapis cezasi istendi.

Olay 23 Ekim 2020 tarihinde Senirkent’in Akkeçili köyünde meydana geldi. 3 çocuk annesi Emel Gür (40) ile bosandiktan sonra dini nikahli olarak birlikte yasayan Ramazan Yilmaz (45) arasinda tartisma çikti. Gür, tartisma sirasinda Ramazan Yilmaz’i tüfekle vurarak öldürdü, cesedini de evin altindaki tandirda yakti. Cinayet, bir süre babasindan haber alamayan çiftin Antalya’da yasayan oglunun köye gelmesiyle ortaya çikti. Ihbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri, Yilmaz’in yanmis cesedini tandirda buldu. Jandarma tarafindan gözaltina alinan Emel Gür, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Tutuklu olarak yargilanan Emel Gür davasinda ikinci durusma bugün Isparta 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya çiftin çocuklari, yakinlari ve avukatlari katildi.

Çiftin 6 yasindaki çocugu Ö.Y. ise mahkemede tanik olarak dinlendi. Ö.Y., olay günüyle alakali bir sey hatirlamadigini söyledi.

Sanik Emel Gür hakkinda mütalaasini veren savci, Emel Gür’ün kasten adam öldürme suçunu isledigine iliskin yeterli delil bulundugunu belirtti ve sanik için ömür boyu hapis cezasi istedi. Sanigin çocuklarindan, davada tutuksuz yargilanan 17 yasindaki Ö.Y.’nin cinayete ortak olmasina iliskin yeterli delil olmadigini ancak olay sonrasi suç delillerinin ortadan kaldirilmasina yardim etmis oldugunu belirten savci, Ö.Y. hakkinda 5 yila kadar hapis cezasi verilmesini istedi.

Öte yandan, dava dosyasindaki eksiklerin giderilmesi için durusma 8 Nisan 2022 tarihine ertelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile