Eski Esini Öldüren Adama Müebbet Hapis Cezasi

Eski Esini Öldüren Adama Müebbet Hapis Cezasi

Izmir’de birlikte yasadigi eski esi Fulya Öztürk’ü (35) çalistigi pastanede tabancayla öldüren Hasan Ozan Bastosun (33), indirimsiz olarak “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Izmir’de 9 Aralik 2020’de meydana gelen olayda, Karabaglar ilçesinde çalistigi pastanede 2 çocuk annesi Fulya Öztürk’ün yanina bir süre önce bosandigi ancak birlikte yasadigi Hasan Ozan Bastosun geldi. Öztürk ve Bastosun arasinda tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesiyle Bastosun, tabancasini dogrultup Öztürk’e ates etti. Öztürk, vücuduna isabet eden mermilerle yere yigildi. Bastosun, Öztürk’ün aracini alip, kaçti. Is yeri çalisanlari, durumu saglik ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine gelen saglik görevlilerinin kontrolünde, Öztürk’ün yasamini yitirdigi belirlendi. Izmir Adli Tip Kurumundaki otopsinin ardindan Öztürk’ün cenazesi, memleketi Mugla’da topraga verildi.

Polise teslim olan ve ifadesinde Fulya Öztürk’ü kiskançlik nedeniyle öldürdügünü söyleyen Hasan Ozan Bastosun ise sevk edildigi adliyede tutuklandi. Sorusturmanin ardindan Bastosun hakkinda, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle Izmir 7. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi.

Sanigin yargilanmasina bugün Izmir 7. Agir Ceza Mahkemesinde devam edildi. Tutuklu sanik Bastosun, durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Fulya Öztürk’ün annesi Hüsniye Çelebi, babasi Ahmet Öztürk ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Durusmada son sözü sorulan tutuklu sanik Bastosun, pisman oldugunu söyledi.



Mahkeme heyeti, tutuklu sanik Bastosun’a “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasi verirken, cezada herhangi bir indirim de uygulamadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile