'Eski Fakat Değerli' Projesi İmza Töreni

Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Eski Fakat Değerli (Oldies but Goldies) Projesi imza töreninin Sofya'da gerçekleştirildiği bildirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin resmi olarak başlaması için Sofya'da Bulgaristan Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma ve İskan Bakanlığı Dış Sınırlar Departmanı'nda imza töreni düzenlendi.

Tören öncesi Sofya Büyükelçiliği Müsteşarı Ahmet Sadık Doğan ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi. İmza törenine Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Milli Eğitim Müşaviri Şenol Genç katıldı.

Özcan, imza töreninin ardından, çocukların hayatı oyuncaklarla öğrendiğini belirtti. Oyuncakların çocukların yeteneklerini de ortaya çıkardığını aktaran Özcan, projenin yararlı olacağını kaydetti.

-Projenin amacı

Projenin amacı, çocuklarımızın sorumluluk almalarını ve sınır ötesi değerleri takdir etmelerini sağlamak ayrıca topluma entegre olmalarına yardımcı olmaktır.

Ayrıca dijital oyunların çocuklar üzerindeki etkilerini azaltmak, problem çözme becerilerini ve öz güvenlerini geliştirmek, sabırlı, çevreye duyarlı ve ekip çalışmasına yatkın olmalarını sağlamak hedeflenmektedir. Bu kapsamda veliler ile öğrencilere dijital oyunların olumsuz etkileri ve zaman yönetimi hakkında seminerler verilecek, geleneksel oyun ve oyuncaklar araştırılacak.

Öğrenciler okulların kütüphanelerinde düzenlenecek atölyelere katılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile