Eski Hastane Binası Kaymakamlığa Devredildi

Eski Hastane Binası Kaymakamlığa Devredildi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, geçen yıl boşaltılan Saray Mahallesi sınırları içinde yer alan eski hastane binası İlçe Kaymakamlığı'na devredildi.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, kendilerine devredilen eski hastane binasının ek bina kısımlarının SODES bünyesinde bulunan eğitim kurumlarına tahsis edildiğini belirtti.

Kaymakam Yılmaz, kendilerine devredilen eski hastane binasında ilçedeki sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı hizmetlerin yürütüleceğini söyledi.

Yılmaz, "Ağız ve Diş Tedavi Merkezi'nin yeni hastane binasına taşınması konusunda Kamu Hastaneleri Birliği'nin aldığı kararın ardından, boşta kalan eski hastane binasının kaymakamlığımıza devri için çalışma başlattık. Eski binanın büyük bölümünü oluşturan ana bina, sosyal hizmetler il müdürlüğüne devredilirken, ek binalar ise SODES bünyesinde bulunan eğitim kurumlarına tahsis edilmek üzere Kaymakamlığımıza devredilmiştir. Bu bağlamda buradaki yerleşkede ÇATOM, SODES, Eğitim Gönüllüleri, Kızılay Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve UNICEF ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğinde oyuncak kütüphanesi oluşturulacaktır. Tüm bu birimlerimizin istifade edeceği bu binada ilçemizdeki sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı hizmetler yürütülecektir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile