Eski Içme Suyu Borulari Mahallede Sergilendi

Eski Içme Suyu Borulari Mahallede Sergilendi

MASKI Genel Müdürlügünün Salihli ilçesine bagli Köseali Mahallesinde yapmis oldugu alt ve üstyapi yenileme çalismalari tamamlandi. Mahalle sakinleri, mahalle meydaninda sergilenen eski içme suyu hatti borularinin halini görünce saskinlik yasadi. Mahallede kahvehane isleten Ilyas Akkus, yeni içme suyu hattindan gelen suyla demledigi çaylarin bile artik daha lezzetli oldugunu söyledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün Manisa’yi daha yasanilabilir bir kent haline getirme vizyonu dogrultusunda kirsal mahallelerde alt ve üstyapi dönüsümlerine hiz kesmeden devam ediyor. Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi bünyesinde altyapi yenileme çalismalari tamamlanan Salihli ilçesine bagli Köseali Mahallesinde üstyapi çalismalari da tamamlandi. Mahallede yenilenen içme suyu hatti sayesinde patlaklar ve buna bagli olarak su kesintileri son buldu. Mahalle sakinlerinin yillardir kullanilmis oldugu eski içme suyu borulari da mahalle meydaninda sergilendi. Eski borularin halini görünce saskinlik yasadiklarini belirten mahalleliler, “Biz yillardir bu borulardan mi su içmisiz?” dedi.



“Yeni hatlar hem saglam hem de saglikli”

Köseali Mahalle Muhtari Hüseyin Deniz, mahallesinde 6 kilometrelik içme suyu, 9 kilometrelik de kanalizasyon hattinin yenilendigini belirtti.

Mahallede 35 bin metrekarelik kilit parke tas imalatinda tamamlandigini aktaran Muhtar Deniz, sularini yenilenen içme suyu hatlarindan içmeye basladiklarini söyledi.

Muhtar Deniz, “Eski içme suyu hatlarimiz bazi bölgelerde 30 santimetre derinlikteydi. Yüklü araçlar geçtiginde patliyordu. Kendiliginden patlamalar oluyordu. Yeni hattimizda ise hiçbir sikintimiz yok. Eski borularimiz çürümüs ve sagliksiz bir vaziyetteydi. Yeni hatlarimiz ise hem saglam hem de saglikli. Suyumuz da eskisine göre çok daha saglikli ve güzel bir hale geldi. Bizlere bu hizmeti saglayan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e ve emegi geçenlere mahalle sakinlerim adina çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Yeni borularda hijyen gördük”

Mahallede kahvehane isleten Ilyas Akkus, yapilan çalismadan dolayi mahalle sakinleri olarak çok memnun olduklarini belirtti.

Akkus, “Malzemeler zaten her seyi söylüyor. Eski borulari gördügümüz zaman dedik ki ‘Biz bunlardan mi su içtik?’. Evet içtik. Yeni borulara baktigimiz zaman hijyen gördük. Ben mahallede kahvecilik yapiyorum. Eski borulardan gelen suyla demledigim çay fazla damak tadi vermiyordu. Yeni borulardan gelen suyumuz çayimizi daha da güzellestirdi ve yeni bir damak tadi verdi. Cengiz Baskanimiza vermis oldugu hizmetlerden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Emegi geçen herkese de ayri ayri tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile