Eski Kasar Adeta Dogal Antibiyotik Gibi

Eski Kasar Adeta Dogal Antibiyotik Gibi

Kayseri Yöresel Ürünler Fuari’na Erzurum’dan katilan peynirci Halil Bulut, eski kasarin dogal antibiyotik etkisi oldugunu ve vatandaslarin kasar peyniri alirken süt kasari olmasina dikkat etmeleri gerektigini söyledi.

Küflü kasarin ortalama 2 yil kadar bekletilerek satildigini söyleyen Halil Bulut, “Eski kasar, normal marketlerde satilan kasar peynirlerinden biraz daha eskidir. O peynirler ortalama 4 ile 6 ay arasinda beklerler. Bunlari ise ortalama 24 ay bekletiyoruz. Beklettikten sonra satisa sunuyoruz. Küflü kasarda ortalama yag oraninin 4,5 ile 5 arasi olmasi lazim. Yag orani 5 derece olan kasar vücut için en sagliklisidir. Kasari 2-3 yil bekletiyoruz ve bu dogal bir antibiyotiktir. Normal antibiyotik almaktansa dogal antibiyotigi tercih etmek gerekir, sagliklidir. En azindan süt bekliyor, fermente oluyor. Kasar da kendi maya sekline gelmis oluyor” dedi.

Bulut, özellikle vatandaslarin süt kasari almalari konusunda dikkatli olmalari gerektigini söyleyerek, “Vatandaslarimiz da ürün alirken en azindan sorsunlar. Ne aldiklarini, kaç yillik aldiklarini, sütten mi süt tozundan mi oldugunu sormalilar. En önemlisi süt kasaridir. Süt tozundan olani aldiklari zaman kasari agizlarina attiklarinda sakiz gibi olur. Kasar yiyoruz ama tat garip gelir. Gerçek kasar hafiften eksimsi, mayhos olur ve süt kasari olmasi gerekir. Özellikle vatandaslarimiz buna dikkat etsinler” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile