Eski Kitaplar Kumbarada Toplanacak, Gelecege Umut Olacak

Eski Kitaplar Kumbarada Toplanacak, Gelecege Umut Olacak

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde Sindirgi Belediyesi Egitim Merkezi tarafindan sifir atik projesi dahilinde eski kitap toplama kumbarasi olusturuldu.

SIBEM girisine yerlestirilen eski kitap toplama kumbarasi ile kullanilmis kitap ve dergiler toplanarak geri dönüsüme kazandirilacak, geliri ise imkâni olmayan ögrenciler için sinavlara hazirlik kitaplarinin alinmasinda kullanilacak. Ögrencilere geri dönüsüm bilincini asilamak adina gerçeklestirilen projeden ögrenciler de oldukça memnun. SIBEM ögrencileri ögrenim sezonu boyunca kullandiklari kitaplari, dergi ve yaprak testleri toplayarak kumbaraya getirdi.

Gelecege umut olsun diyerek kitaplarini kumbaraya atan ögrenci Hüseyin Can Domdomogullari, “Bu sene kitaplarimi getirdim. Gelecekteki kardeslerime yararli olsun diye kumbaraya atacagim. Getirdigim kitaplari sizde böyle getirip gelecekteki kardeslerimize yardim edebilirsiniz” seklinde konusurken ögrenci Ismail Öztürk “Kullanmadigim kitaplari çözüp bitirdim. LGS’ ye de girdigimize göre artik bunlara ihtiyacimiz yok. Bunlari ihtiyaci olan kardeslerimizin kullanmasi lazim. O yüzden buradaki kumbaramiza atmamiz lazim. Herkese tavsiye ediyorum. Evde kullanilmayan kitaplari ya da okudugunuz daha sonra tekrar okuyamayacaginiz kitaplari atabilirsiniz. Gelip geri dönüsüme atabilirsiniz ilerideki kardeslerimize yardim olmasi için” dedi.

Daha temiz çevre birakabilmek ve atiklarin imkani olmayan ögrencilere umut olmasini saglamak adina projenin faydali oldugunu belirten SIBEM ögretmenlerinden Fazilet Tekçevik “Geçen hafta LGS’ye girmis olan ögrencilerimizle birlikte daha temiz bir çevre birakabilmek adina kitaplarimizi geri dönüsümüne göndermek için burada bulunduk. Küçük bir etkinlikle burada kitaplarimizi geri dönüsüme kazandirdik” dedi.

Özellikle SIBEM tarafindan sezon boyunca dagitilan yaprak testler, deneme kitaplari ögrenciler tarafindan bu kumbarada toplanacak. Eski kagit, dergi, gazete, kitaplar geri dönüstürülebilir atiklarinizi kumbaraya atabilirsiniz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile