'Eski Model Makine Satti' Deyip Cinayet Islemisti, Müebbet Ve 12 Yila Kadar Hapsi Isteniyor

'Eski Model Makine Satti' Deyip Cinayet Islemisti, Müebbet Ve 12 Yila Kadar Hapsi Isteniyor

Kocaeli’de kendisine eski model makine satarak zarar ugrattigini ileri sürdügü makine mühendisini ofisinde öldüren sanik hakkinda verilen mütalaada kasten öldürme suçundan müebbet ve 12 yila kadar hapis cezasi istendi. Sanik savunmasinda aileden özür dileyerek pisman oldugunu söyledi.

Güney Mahallesi Fatih Caddesi’nde bulunan tekstil atölyesinde 21 Eylül 2022’de meydana gelen olayda Firat C. (30), agabeyi Rojhat C. (31) ile birlikte Savas Tas’in is yerine geldi. Taraflar arasinda çikan tartismada Savas Tas silahla vurularak agir yaralandi. Savas Tas, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Tekstil atölyesinde çalisan Ilter Kiliç da ayaklarina gelen kursunla yaralandi. Gözaltina alinan süphelilerden Firat C. tutuklandi, abisi Rojhat C. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

"Whatsapp görüsmelerinden saniklarin oglumu öldürmeye karar verdikleri anlasilmaktadir"

Olaya iliskin açilan davanin durusmasi Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Firat C., taraf avukatlari ve Savas Tas’in ailesi katildi.

Tutuksuz sanik Rojhat C. ise durusmaya katilmadi. Saniklardan sikayetçi olan maktulün babasi Aydin Tas, "Whatsapp görüsmelerinden saniklarin oglumu öldürmeye karar verdikleri anlasilmaktadir. Ayrica oglumu öldürdükten sonra, ’Biz öldürme isini hallettik, elhamdülillah’ diye mesajlari vardir. Bu durum kolluk görevlilerince whatsapp görüsmelerinden tespit edilmistir. Oglum haksiz yere öldürüldü. Eger dedikleri gibi makineden dolayi sikinti olsaydi mahkemeye tazminat davasi açabilirlerdi. Saniklar bizi magdur etti. Sanik Firat ve Rojhat’in müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasini istiyorum" diye konustu.



"’Bize ya ham madde verin ya da aldigimiz ham madde için bize kefil olun’ dediler"

Saniklarin en agir cezayi almasini isteyen maktulün esi Pinar Tas, "Firat ve ailesi tesvikten yararlanmak için 7-8 yasinda ikinci el makine istedi. Esim bunu karsiladi. Makinelerden kaynakli olarak kendilerine herhangi borcumuz yoktur. Kendileri borçlanma nedeniyle, ’Bize ya ham madde verin ya da aldigimiz ham madde için bize kefil olun’ dediler. Esim bunu kabul etmedigi için olayi gerçeklestirdiler. Olay günü esim, saniklara; ’Azerbaycan’dan misafirlerim gelecek, bugün müsait degilim’ dedi ancak saniklar emri vaki konusmalarda bulunarak islerinin hemen halledilmesini istedi. Esim Firat’a yumruk atmadi. Ilk olayi baslatan Rojhat’ti. 2 kardes esime saldirdilar. Zar zor onlari ofisten çikardik. Firat arabaya binerken sinkafli küfür etti. Rojhat bu sirada kardesini arabaya dogru götürdü. Hatta Rojhat esime karsi, ’Hazirligini yap’ diye söyledi.

Bizim disari çikmanizla sanigin ates etmesi bir oldu" seklinde konustu.



"2019 model makine verdigini söyledi ancak makinalar 1995 modelmis"

Tutuklu sanik Firat C. ise savunmasinda, "Savas’in tutum ve davranislari ticari olarak bizi zarara ugratti. Ayrica ikinci el vermis oldugu makinalarin vaat ettigi model degil daha düsük model oldugunu tespit ettim. 2019 model makine verdigini söyledi ancak makinalar 1995 modelmis. Makinalar hatali mal çikarmaya basladi.

Savas’a bu durumu iletmemize ragmen benim magduriyetimi gideremedi. Benim kendisini öldürme gibi bir niyetim de olmadi. Olay günü karsiliksiz çikan çekimin düzeltme hakkini kullanmak ve makinalar hakkinda konusmak için ofisine gittim. Magduriyetimi gidermeye iliskin herhangi bir sey söylemedi. Ilk önce Savas bana, sonra abime vurdu bana vurduktan sonra ben de kendisine vurdum. Abimin Savas’a vurup vurmadigini hatirlamiyorum. Bana küfür ettikten sonra kendisine küfür etmis olabilirim. Savas’i tehdit ettigimi hatirliyorum. Arabaya binip gidecegimiz sirada kundaktaki bebegime küfür etti. Bende bunun üzerine tabancayi çikartarak hedef gözetmeden 3-4 el ates ettim. Sonrasinda bir iki basamak kendisini takip ettim Ben Savas’in yüzünden perisan oldum, ekonomik dar bogaza girdim. Ailesinden özür diliyorum. Savas’in ailesine karsi herhangi bir namussuzlugum olmamistir. Bu hususun da gözetilmesini istiyorum" ifadelerini kullandi.

Müebbet ve 12 yila kadar hapis talebi

Savci mütalaasinda, Firat C.’nin Savas Tas’a karsi islemis oldugu "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "Tehdit" suçundan 6 aydan 2 yila kadar hapis, "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yil 4 aya kadar hapis, ruhsatsiz silah bulundurma suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi talep etti. Ayrica Ilter Kiliç’inda kursunla yaralanmasina iliskin Firat C.’ye yönelik "Silahla kasten yaralama" suçundan 1 yil 6 aydan 4 yil 5 aya kadar hapis cezasi talep edildi. Tutuksuz sanik Rojhat C. hakkinda ise Savas Tas’a karsi islemis oldugu darp sebebiyle 4 aydan 1 yila kadar hapis cezasi istendi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina ve durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile