Eski paralar pazarda kullanılıyor

Yeni yılla birlikte tedavülden kalkan YTL ve YKr'leri vatandaşlar pazarlarda alışveriş yaparak kullanıyor.

1 Ocak 2010'dan itibaren tedavülden kalkan ve sadece Merkez Bankası ile Ziraat Bankası şubelerince değiştirilen YTL ve YKr'ler pazarlarda elde çıkarılmaya çalışılıyor. Ellerinde eski paralardan kalan vatandaşlar, Merkez Bankası ile Ziraat Bankası'na giderek bunları yenileriyle değiştiriyor. Ancak bankalara gidemeyen vatandaşlarsa semt pazarlarında alışveriş yaparak eski paraları ellerinden çıkarmaya çalışıyor.

1 Ocak 2010'dan itibaren tedavülden kaldırılan YTL ve YKr'ler, halen birçok vatandaşın elinde bulunuyor. Birçok pazarcı yeni yılın ilk günlerinde YTL ve YKr'ye karşı hazırlıklı olmasına rağmen, vatandaşlar çoğu pazarcı esnafını eski parayla kandırmayı başardı. Bazı vatandaşlar ise dalgınlıkla pazarcıların verdiği YTL ve YKr'leri aldı. Her ne kadar tedavülden kalkmış olsa da madeni YTL ve YKr'ler küçük esnaf ve vatandaşlar arasında dolaşmaya devam ediyor.

Yeni Türk Lirası banknotlar 10 yıl boyunca, YTL madeni paralar ise 1 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerince değiştirilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile