Eski Ticaret Bakanının Evi Mahalle Konağı Oldu

Eski Ticaret Bakanının Evi Mahalle Konağı Oldu

Eski Ticaret Bakanı Ahmet Türkel’in Cuma Mahallesi’ndeki evi, İnegöl Belediyesi tarafından restore edilerek İnegöl'ün kültür mirasına yeni bir eser daha kazandırıldı.

Yaklaşık 500 bin TL'ye mal olan mahalle konağı Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından hizmete açıldı. İnegöl denince önce akla tarihin geldiğini söyleyen Harput, "O tarihin şaheserlerinden birisi şu an burada duruyor. Bu eser asaletiyle insanın içini açıyor. Bir medeniyetin asaletini taşıyor. Burası bir Osmanlı şehridir. Yapılan yeni binaların dış cephelerini Osmanlı-Türk mimarisine uygun hale getirmek şerefli bir görev olacaktır. Bursa valisi olarak hükümetin ayırdığı emlak vergisi fonunu ben kullanıyorum. 5 yıl içerisinde yaklaşık 20 milyonun üzerinde para dağıttım. Fakat bana proje gelmiyor. En çok proje İnegöl Belediyesi'nden geldi. Biz de nereden proje geliyorsa oraya yardım yapıyoruz. Bütçemiz el verdiği sürece İnegöl Belediyesi'nin projelerine destek vereceğiz" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, mahalle konağının işgal yıllarında Yunanlılar tarafından hastane binası olarak kullanıldığını söyleyerek, "Bu tarihi yapının restorasyonu tamamlandıktan sonra burada ilk çorbayı vatandaşımıza ikram ettik. Burası aş evi ve mahalle konağı olarak bizim kontrolümüzde. İnegöl Eğitim Kültür Vakfı tarafından işletilmek sureti ile ilçe halkımıza hizmet veriyor. Her sabah burada çorba ikram ediliyor. Ramazan ayında 30 gün boyunca iftarlar veriliyor. İsteyen herkes buradan ücretsiz istifade ediyor. 3. mahalle konağımızı da Süleymaniye Mahallesi'ne kazandıracağımızın müjdesini buradan bir kez daha vermek istiyorum. Burası sadece mahallenin faydalanacağı bir yer değil, tüm şehir halkına hitap eden bir kültür yuvası halini almıştır" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile