ESKI Topu Sanayi Sitelerine Atti

ESKI Topu Sanayi Sitelerine Atti

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ESKI) , Eskisehir’de hafta sonu etkili olan ve sanayi sitesinde onlarca isletmenin zarara ugradigi su baskinlari ile ilgili, “Sanayi sitelerinin kendi sorumlulugunda bulunan alt yapilarinin yetersiz olmasi sebebiyle baskinlar yasanmaktadir” açiklamasi yapti.

Hafta sonu yasanan saganak yagis sonrasinda su baskinlari özellikle sanayi sitelerindeki esnafi magdur etmisti. Milyonluk zarar sonrasinda kanalizasyon sorunu nedeniyle esnaf Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügüne (ESKI) tepki göstermisti. Öte yandan ESTIM ve Teksan yakinlarindaki yollarda yasanan su birikintileri basin mensuplari tarafindan görüntülenmis, çevredeki esnaf ve vatandaslarin tepkisi dile getirilmisti. Basin organlari tarafindan sanayilerin haricinde giris yollari ve ana caddelerdeki su birikintileri paylasilmasini dikkate almayan ESKI, yaptigi yazili açiklamada sanayi sitelerinin alt yapisinin yetersiz oldugunu belirtti.

ESKI Genel Müdürlügü’nden konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Sehrimizde hafta sonu kisa süreli etkili olan yagislar sonrasi 4 Eylül Pazartesi günü bazi basin yayin organlarinda sehrimizdeki sanayi sitelerinde altyapi eksikliginden kaynakli su baskinlarinin yasandigina dair haberler çikmis, çesitli sosyal medya paylasimlari yapilmistir. ESKI Genel Müdürlügü olarak konu ile ilgili gerek hemsehrilerimizi, gerek sanayi sitelerinde faaliyet gösteren esnafimizi, gerek de kurumlarin sorumluluklari hakkinda yeterli bilgiye sahip olmayan sorumlu oda ve yöneticilerini bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle su gerçek herkes tarafindan bilinmelidir ki; Organize Sanayi Bölgemiz basta olmak üzere sanayi sitelerinin oldugu bölgelerdeki alt yapi hizmetlerinden kurumumuz sorumlu degildir. Teksan, Emko, ESTIM ve Oto Galericiler Oto Center bölgelerinde yasanan sorunlarin sebebi kisa süreli saganak yagislarin 71 Evler, 75. Yil, Sultandere ve Gülpinar Mahallelerimizi de içine alan bölgede etkili olmasi ve bu havzadaki yagmur sularinin dere yataklari ile bu bölgelere tasinmasindan kaynaklanmaktadir. Sanayi sitelerinin kendi sorumlulugunda bulunan alt yapilarinin yetersiz olmasi sebebiyle de baskinlar yasanmaktadir. Bölgede baskinlara sebep olan dere yataklarinin islah edilmesi ve havzalarda biriken suyun kontrol altina alinmasi ESKI Genel Müdürlügü’nün görev ve sorumluluk alani içerisinde yer almamakta olup, tarafimizca bu havzaya sel kapani yapilmasi için ilgili kurumlara resmi yazilar yazilmis ancak bugüne kadar herhangi bir girisimde bulunulmamistir.” denildi.

“Yapilmasi gereken çalismalari herkes biliyor yillardir”

Öte yandan yagislar günü esnaf ve sanayicinin sikayetlerinin yillardir ayni oldugunu ve çözüm üretilmesi gerektigini ifade eden Sanayi Odasi Baskani Celalaettin Kesikbas, sosyal medyasindan su ifadelere yer vermisti:

“Eskisehir’de gerçeklesen saganak yagislar sanayi sitelerinin oldugu bölgede olusan su baskinlari büyük sorunumuz olmaya basladi.

Uzun yillardir çözüm bekleyen sorunlarin çözülmesi moral motivasyon ve ekonomik açidan son derece önemli. Daha düne kadar Teksan, Emko Sanayi siteleri simdi de Estim ve OtoGalericiler-Otocenter. Altyapi problemlerinin bir an önce çözülmesi sanayicilerimiz ve üretim yapan imalat sektörü için en büyük arzumuz. En acisi da su ki bu vakalari ve yapilmasi gerekli çalismalari herkes biliyor yillardir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile