Eski Turizm Bakanı Yücel: Türkiye Turizmde 2023 Yılı Hedeflerini Tutturur

Eski Turizm Bakanı Yücel: Türkiye Turizmde 2023 Yılı Hedeflerini Tutturur

Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı ve eski turizm bakanlarından Bahattin Yücel, Türkiye'nin turizmde 2023 yılı hedeflerini tutturacağını söyledi.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Bursa Turizm Zirvesi’ne katılan Bahattin Yücel, Türkiye’nin turizmde geldiği nokta konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Turizm açısından Türkiye’nin dünyadaki yerini çok iyi olduğuna işaret eden Bahattin Yücel, şunları dile getirdi: “Türkiye, dünya sıralamasına baktığımız zaman hem turist sayısı hem de elde edilen gelir açısından çok üst sıralarda. Ekonomik büyüklük açısından Türkiye 16 - 17'nci sıralarda. Ama turizmde 6 – 7’nci sırada. Turist sayısında 6’ıncı, bu önemli bir ülke olduğunu gösteriyor. Yatak ve uçak koltuk sayısı turizmde hakim olduğu diğer enstrümanlarla da çok başarılı ülke.”Turizmde 2023 yılı hedeflerinin tutmasının biraz da dış gelişmelere bağlı olduğunu vurgulayan Yücel, “Eğer onları iyi okuyup değerlendirirsek, hedefler tutar. Bence yakalar.” diye konuştu.

Dünyada kültür turizminin önem kazandığını ve bireysel gezilerin arttığını anlatan Yücel, şöyle devam etti: “Bireylerin değerlendirmelerini dikkate alan bir değerlendirme anlayışı olmalı. Onun da çağının geldiğini düşünüyorum. Ekonomide büyüme kentleşme sürecinin yavaş yavaş hızını kaybetmesi, yerleşik nüfusa geçişimiz var. Türkiye, kentler arasında iç pazarı ve yurt dışından Anadolu’ya dönük bir hareketi başlatabilir. Anadolu dünyanın en büyük açık hava müzesidir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile