Eski Ziraat Odası Başkanının Katil Zanlısına Tatbikat Yaptırıldı

Adıyaman‘da eski Ziraat Odası Başkanı Hanifi Öztürk‘ün ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan şahsa olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

Yaklaşık 7 ay önce Adıyaman‘ın Altınşehir Mahallesi Bahçeşehir konutlarının arkasında meydana gelen cinayetle ilgili mahkeme heyeti olay yerinde cinayetin zanlıları ve tanıklarına tatbikat yaptırdı. Olay firari sanığı olarak yaklaşık 4 ay boyunca polisin takibinde olan Hasan Hüseyin K. Şanlıurfa‘nın Bozova ilçesi Yaylak beldesinde bir evde yakalanmıştı.

Cinayet olayıyla ilgi Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen ikinci davada mahkeme heyeti olayın sanıkları ve tanıklarını olay yerinde dinledi. Polis ve jandarma ekiplerinin birlilikte geniş güvenlik önlemi aldığı tatbikatta, vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmadı. Kameraya kaydedilen tatbikatta mahkeme heyeti sanık ve tanıklardan olayın oluş şekliyle ilgili detaylı bilgi aldı.

Yusuf Ö., kullandığı 02 HK 262 plakalı traktörünün önünü kesen 02 HH 471 plakalı pikaptakilerle kavga etmiş, silahlı kavgada Hasan Hüseyin K.‘nın sıktığı iddia edilen silahın kurşunlarla eski Ziraat Odası Başkanı Hanifi Öztürk hayatını kaybederken, Yusuf Ö. ve Mehmet F.Ö kesici aletlerle yaralanmıştı. Şüphelilerinden ikisi Şanlıurfa yolu üzerindeki Akpınar Jandarma Karakolu‘na teslim olurken, olayın asıl şüphelisi Hasan Hüseyin K., Şanlıurfa‘nın Bozova ilçesi Yaylak beldesinde saklandığı evde

yakalanmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile