Eskil'de Geleneksel Çocuk Oyunlari Oynaniyor

Eskil'de Geleneksel Çocuk Oyunlari Oynaniyor

Aksaray’in Eskil ilçesinde bu yil 2.’si düzenlenen “Geleneksel oyunlarla degerlerimi yasiyorum” projesi çerçevesinde çocuklar geleneksel çocuk oyunlariyla eglenirken, turnuvalara 18 ilkokul, 16 ortaokul ve 4 lise olmak üzere toplamda 38 okul katilim gösterdi.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Kiliçer, Eskil Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü Spor Salonunda baslayan geleneksel oyunlarla degerlerimi yasiyorum projesi turnuvalarina katilimi artirmak amaciyla Çukuryurt Ortaokulu ile Esmekaya Ortaokulunda bulunan sahalarin da kullanildigini belirterek, projede yag satarim bal satarim, sek sek, mendil kapmaca, tombik, kaleli, yakan top oyunlarina yer verildigini kaydetti.

167 müsabakanin yapilacagi projeye 460 ilkokul ögrencisi, 450 ortaokul ögrencisi ve 160 lise ögrencisi olmak üzere toplamda bin 70 ögrenci katildigini belirten Kiliçer, “Projemiz 5 Haziran 2024 tarihinde final müsabakalariyla sonuçlanacak. Buradaki amacimiz öncelikle çocuklarimizin geleneksel oyunlari unutmasini engellemek, fiziksel aktivitelere katilmasini saglamak, kazanmak ve kaybetmek duygularini ögretmek, grup halinde hareket etmeyi ögretmektir. Yarismalara katilan ögrencilerin doya doya eglendigi görüldü.

Bizim için bu çok degerli. Ayrica okuldaki derslerde basarilarinin da artacagini düsünüyoruz. Çok güzel bir etkinlik, emegi geçenlere, etkinlige katilanlara tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile