Eskişehir'deki Sanayicinin İhracat Başarısı

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Sanayi Odasına üye kuruluşların ihracatlarının 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,2 oranında artarak 2 milyar 210 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.


Özaydemir, yaptığı açıklamada, 2012 yılında ESO üyelerinin ihracatının 2 milyar 120 milyon dolar olduğunu hatırlattı.

ESO tarafından gerçekleştirilen anket yöntemiyle belirlenen ihracat rakamlarına göre kentteki sanayicilerin ihracatında artış olduğunu ifade eden Özaydemir, şunları belirtti:

"2013 yılında ESO üyelerinin ihracatındaki artış devam etti. İhracattaki bu yüksek artışın nedenleri arasında, bölgemizdeki ihracatçı firma sayısındaki artışa paralel olarak, ESO üyelerinin yeni pazarlara açılmaları, artan üretim ve ihracat hacmi önemli rol oynadı. ESO üyelerinin ihracatı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,2 oranında artarak 2 milyar 210 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Sektörel olarak ihracatın dağılımına baktığımızda ise 1 milyar 89 milyon dolar ve 32 firmayla makine imalat sanayi ilk sırada bulunuyor. Daha fazla ihracata yönelen ve dünyaya ürünler satan sanayicilerimizi bir kez daha kutlamak istiyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile